miercuri, 22 iunie 2016

Vara asta se numără... noii angajați. Ponturi fresh!

Nu îți găseşti un loc de muncă? Peste tot ți se spune "te vom contacta noi?" sau "nu avem posturi libere"? Ei bine, vara asta oferta este variată nu doar în ceea ce priveşte pachetele de vacanță, ci şi posturile libere. Fie că eşti absolvent de facultate, fie că vrei să îți schimbi jobul, veştile sunt bune. 


Aproximativ 3 din 10 angajatori din România estimează că vor face angajări în perioada iulie - septembrie. Sunt cele mai optimiste planuri de angajare din ultimii 8 ani, în România, potrivit unui studiu Manpower. 
„Indicii ale unui apetit reînnoit pentru angajări se regăsesc atât în studiul Manpower, cât şi în practică şi sperăm ca acest apetit să fie însoţit de creşterea interesului şi investiţiilor în dezvoltarea talentelor necesare pentru ca această piaţă să rămână dinamică,” a spus Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România. 
Dintre cei 625 de angajatori intervievaţi, 29% indică intenţia de a-şi creşte numărul total de angajaţi în intervalul iulie - septembrie 2016, doar 7% anticipează reduceri, în timp ce 64% nu prevăd schimbări. “Variaţiile semnificative faţă de trimestrul şi anul anterior (...) sunt un semnal pozitiv pentru absolvenţii care se pregătesc să intre pe piaţa muncii în această vară, dar şi pentru economie în ansamblu.” declară Valentin Petrof. 
Iar absolvenți sunt mai puțini ca altădată, potrivit radiografiei sistemului universitar, realizate de Curtea de Conturi - numărul studenților a scăzut cu 30% în ultimii 25 de ani. 
Cei care caută însă un loc de muncă trebuie doar să se intereseze de variantele disponibile. 
În intervalul iulie - septembrie se prognozează creşteri ale numărului total de angajaţi în opt din cele 10 sectoare de activitate analizate în România. Cele mai robuste planuri sunt raportate de angajatorii din sectorul Industrie prelucrătoare, apoi în  sectoarele construcții şi administrație publică şi servicii sociale. Cele mai slabe intenţii de angajare sunt anunţate, şi de această dată, de angajatorii din sectorul energie electrică, apă, gaze. 
Pregătiți aşadar CV-urile. Şi nu trebuie să vă sperie pauzele în activitatea profesională ce corespund perioadei în care v-ați întemeiat o familie. În studiul "Despre ce să vorbim: Schimbul de informații în Dreptul Muncii", condus de Jonl Hersch, profesor la Şcoala de Drept Vanderbilt, sinceritatea pare să fie cea mai bună strategie, atunci când vine vorba despre lacunele din CV, cauzate de angajamentele de familie. 
Pe de altă parte, Julie Bishop, blogger pentru website-ul de recrutare Glassdor şi cea care a pus bazele Jobhop, un site unde angajaţii şi candidaţii pot să comunice unii cu alții, crede că există o legătură între culoarea hainelor şi şansele de reuşită ale unui candidat. 
Aţi putea purta, de exemplu, roşu sau albastru roial - culori folosite deseori în vânzări pentru a stimula impulsul cumpărării. "Poate o eşarfă roşie sau o cravată albastră ar ajuta grăbirea deciziei", a spus Bishop. 
Documentaţi-vă pentru a afla ce caută compania şi îmbrăcaţi-vă în concordanţă cu această informaţie. Dar, dacă nu reuşiţi să aflaţi mai multe despre cultura organizaţională a companiei sau despre tipul de persoană cautată, nu vă asumaţi riscuri. Cea mai bună culoare la un interviu de angajare pentru care nu aţi reuşit să vă documentaţi suficient este albastrul, potrivit expertului. 
În orice caz, cine doreşte un loc de muncă bine plătit trebuie să ştie o limbă străină, alta decât engleza, şi să aibă o minimă pregătire în IT. 

Aricol de Alma B
Sursa: 
Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu