vineri, 17 iunie 2016

Fericirea din farfurie

Nu mai este pentru nimeni un secret legătura dintre fericire, bucurie, starea de bine și... ciocolată, această plăcere vinovată a doamnelor care țin și la siluetă. 


Poate nu ştiați însă că bananele sunt, prin excelență, fructele stării de bine. Cel puțin asta susțin un medic, Bernard Fontanille, și o ziaristă în domeniul sănătății, Laurence Grezaud, în cartea lor "Alimentele care aduc fericire". Bananele  au un conținut ridicat de triptofan, aminoacid pe care corpul îl transformă în serotonină, cunoscută pentru îmbunătățirea stării de spirit. 
Nu uitați însă nici de avocado, care contribuie la menținerea unui moral ridicat, datorită tirozinei pe care o conține. Tirozina este un aminoacid care constituie punctul de plecare pentru crearea dopaminei și noradrenalinei, doi neuromediatori cu consecințe favorabile asupra libidoului și sociabilității. Iar datorită conținutului său de magneziu, fructul de avocado acționează ca un antistres.
Iar condimentul... fericirii este şi cel mai scump din lume (costă mii de euro kilogramul) - şofranul. În medicina chineză, acesta este folosit la tratarea a peste 90 de boli, printre care şi depresia. El ar avea aceleași efecte ca și medicamentul Prozac (binecunoscut antidepresiv), dar fără efecte secundare. Este totuși contraindicat în cazul copiilor cu vârste de până la șase ani și al femeilor însărcinate. 
Poftă bună la... fericire! 

Articol de Alma B
Sursa: 

AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu