marți, 7 iunie 2016

Veşnic tânăr şi ferice. Dacă se poate... şi fără riduri!

De câte ori nu ne plângem că... a mai apărut unul. Încă un rid. Este o problemă care nu a trecut neobservată nici de specialişti. Oamenii de ştiință de la Universitatea din Newcastle, Anglia, au reuşit să descopere un leac ce împiedică îmbătrânirea pielii. Este vorba despre o enzimă care conferă tinerețe epidermei şi ar putea ajuta la dezvoltarea unor produse cosmetice care să refacă vitalitatea pielii. 


Enzima - mitochondrial complex II - face ca pielea să fie mai întinsă, suplă şi elastică, atunci când suntem tineri. În timp însă, nu mai are aceeaşi putere şi apar ridurile. Studiul a fost realizat pe 27 de voluntari cu vârste între 6 şi 72 de ani. "Cercetările noastre ne-au făcut să identificăm o ţintă de urmărit: dezvoltarea unor produse care să poată lupta împotriva îmbătrânirii biologice. De acum, se pot elabora tratamente adaptate fiecărei vârste, fiecărui tip de piele şi fiecărei zone a corpului care are nevoie de ele", a declarat profesorul Mark Birch-Machin, coordonatorul echipei de cercetare. 
Pe de altă parte, un alt studiu, realizat în urmă cu 2 ani de Organizația Consumatorilor şi Utilizatorilor (OCU) din Spania, şi-a propus să afle cât de eficiente sunt cremele antirid existente pe piață şi a adus în atenția publicului un rezultat surprinzător. Din 14 creme analizate în laborator, pe primul loc s-a clasat una care se găseşte în supermarket şi costă 2,99 euro! Loțiunile (cu prețuri între 2,99 şi 113 euro) au fost testate de 995 de femei. Aşadar, prima în top a fost o cremă de zi cu Q10 pentru toate tipurile de ten, cu 64 de puncte din 100. A doua în clasament, cu 61 de puncte, a fost o cremă care se vinde cu 26-39 de euro. 
Rezultatele "sunt dezamăgitoare aproape în toate cazurile", spune OCU. "În reclame și pe ambalaje, cremele promit mai mult decât sunt capabile să ofere. Nu elimină ridurile și  abia dacă le diminuează. Din cele 14 analizate, 10 au trecut testul și 4 au picat.", au adăugat autorii studiului. 
Până când va fi însă gata poțiunea minune, ce conține enzima "salvatoare", avem la îndemână o mulțime de remedii naturale. 
Afinele, de exemplu, reprezintă o sursă bogată de antioxidanți şi de antocianine, care țin piept îmbătrânirii celulare premature şi conțin vitaminele P, C şi E, esențiale pentru o piele sănătoasă. Dovlecii, broccoli, varza, vinetele sau ridichile au fitonutrienți care contribuie la prevenirea apariției ridurilor. Nucile, cerealele integrale şi laptele de soia sunt alți aliați de bază în lupta împotriva îmbătrânirii. Iar portocalele, bogate în vitamina C (esențială în producerea colagenului şi a acidului folic) ajută la refacerea țesuturilor. 
Albuşul de ou poate fi folosit, de asemenea, în tratamentele faciale. Are proprietăți astringente şi, inclus în măşti cosmetice, ajută pielea să fie mai fermă. 
Nu sunt doar... leacuri băbeşti. Potrivit specialiştilor de la Universitatea din Nottingham, îmbătrânirea precoce poate fi prevenită cu ajutorul dietei bogate în fructe şi legume. În fond, o dietă sănătoasă înseamnă sănătate pentru întregul organism.  

Articol de Alma B
Sursa: 
Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu