marți, 28 iunie 2016

Citeşte-te, citeşte-mă, citeşte!

Nu te pierde pe internet, nu te pierde în pagini de blog, şi nici măcar între filele cărților. Rămâi aici, între oameni, de data asta, între cei cu care comunici, între cei alături de care trăieşti, munceşti, râzi, te bucuri, pe umărul cărora plângi sau pui mâna în semn de îmbărbătare. 


Întreabă-te întâi cine eşti, întreabă-te cine sunt cei pe care îi consideri "ai tăi", întreabă-i şi pe ei cine cred ei că eşti şi cine sunt ei cu adevărat. Ai stat vreodată să te gândeşti cât de bine te cunoşti pe tine însuți? Întreabă-te! Răspunde. Dacă pauza se prelungeşte de la câteva secunde la minute înseamnă că ai nevoie cu adevărat de răspunsuri. 
Învață să te descoperi pe tine şi apoi învață să îi "citeşti" şi pe cei din jur, să îi cunoşti pe cei pe care îi ştii de o viață, poate, dar pe care nu ai timp să îi... vezi şi dincolo de pozele de pe facebook, din vacanță, din club, de la cafenea, din pauza de masă de la serviciu. Unde ne grăbim? De ce ne fugim până şi pe lângă noi înşine? 
Cititorule, acordă-ți timp să faci cunoştință cu tine. Ai observat vreodată cât de schimbat este chipul tău seara față de prima oră a zilei, când te-ai trezit? Cum ți se modifică trăsăturile când eşti furios? Când eşti supărat? Când eşti bucuros? Vezi pe fața ta trecutul tău, tot ce ai trăit, tot ce te-a bucurat, te-a făcut să plângi ori te-a marcat? Toate sunt acolo, semne pe care nici nu te-ai oprit să le observi. Povestea fiecăruia e scrisă pe chip. Priveşte în jur. Nu te lăsa ținut deoparte de aparențe.  Împrieteneşte-te cu tine şi apoi cu cei din jur, dacă vrei să fie pentru o viață. 
Citeşte-te pe tine, apoi priveşte-i şi pe ceilalți şi comunică - față în față! Priveşte dincolo de măşti, de convenții sociale, de diplomație şi politețe, descoperă oameni, nu profiluri. 
Priveşte, citeşte, trăieşte!

Articol de Alma B

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu