marți, 5 iulie 2016

Prea multă muncă afectează sănătatea femeilor

Greu ajungi să ai o carieră de succes dacă nu faci eforturi şi nu te speteşti muncind. Prețul plătit însă pentru o poziție importantă şi un salariu bun poate fi mai scump decât ne putem imagina. Iar asta mai ales în cazul femeilor. 


Doamnele care fac ore suplimentare şi lucrează mai mult de 60 de ore pe săptămână, cel puțin 30 de ani, își triplează riscul de diabet, boli cardiace, cancer și artrită - un fenomen ce nu îi afectează însă pe bărbați. 
Concluziile vin în urma unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Ohio, care au analizat datele a aproape 7.500 de persoane, născute între 1957 și 1964. Ei au comparat numărul de ore lucrate de către salariați cu apariția unor boli într-o perioadă de 32 de ani. Cercetătorii au luat în considerare câteva afecțiuni: boli cardiace, cancer (cu excepția celui de piele), diabet, colesterol, boli pulmonare, astm, hipertensiune, depresie și artrită. 
Pe bărbați nu îi afectează însă la fel de mult ritmul de muncă susținut de la serviciu, iar asta deoarece - spun specialiştii - numeroase sarcini din viața personală, de familie, pică tot pe umerii femeilor. 
Recomandat este un echilibru între cele două planuri - personal şi profesional. 

Articol de Alma B
 Sursa: Agerpres 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu