joi, 26 mai 2016

Glasul... vocii

Sigur v-ați întrebat măcar o dată de ce propria voce sună diferit atunci când o ascultăm în cadrul unei înregistrări. 


Ei bine, noi ne auzim vocea în două moduri: extern şi intern. În primul caz, ascultăm sunetul pe care îl aud şi ceilalţi, în timp ce, în a doua situaţie, auzim sunetul care vine din vibraţiile corzilor noastre vocale şi care circulă intern. Vibraţiile respective rezonează în contact cu cutia craniană şi de aceea se schimbă percepţia asupra propriei voci. 
Producerea vocii este un fenomen înnăscut foarte complex, dar se poate referi şi la o tehnică dobândită. Vocea unui om se produce în primul rând prin vibraţia celor două corzi vocale din laringe, care poate fi influenţată în mod complex prin activarea muşchilor şi ţesuturilor din apropiere. Tonul de bază în cazul bărbaţilor este în jur de 125 Hz, iar la femei în jur de 250 Hz (mai înalt). La copiii mici este aproximativ de 440 Hz. 
Când vine vorba de nivelul de... atractivitate din voce, cercetătorii vin cu concluzii interesante. Un studiu realizat de oamenii de ştiință din Marea Britanie arată că femeile preferă vocile profunde le bărbaților, iar domnii sunt atraşi de femeile cu glas mai delicat, considerate mai seducătoare. 
Articol de Alma B

Sursa: medicaldaily.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu