marți, 24 mai 2016

Câţi ani ai? Câţi îmi dai?

Unii chiar nu îşi arată vârsta! Este o bucurie şi totodată o mândrie atunci când pari mai tânăr, dar... când ţi se dau mai mulţi ani, dispare încântarea.
Un studiu realizat de o echipă de specialişti de la Facultatea de Medicină a Universităţii Erasmus din Rotterdam şi publicat la sfârşitul lunii aprilie - arată că a fost descoperită o genă care explică parţial de ce unele persoane par mai bătrâne decât sunt în realitate.


Aşadar, pentru percepţia asupra vârstei au fost examinate feţele a 2.700 de olandezi şi ridurile acestora, dar a fost studiat cu atenţie şi genomul.
Gena - botezată ''MC1R'' - conduce la o culoare roşie a părului şi la un ten deschis, după cum se ştie deja. Dar, uneori, din cauza unei variaţii a acesteia, persoana purtătoare poate părea, în medie, cu doi ani mai bătrână decât indivizii care nu au gena respectivă. În plus, experţii olandezi au observat că legătura dintre varianta genetică şi vârsta percepută nu este influenţată de sex, ten sau degradarea pielii din cauza expunerii la soare.
Cercetări anterioare au scos la iveală că percepţia asupra vârstei este influenţată de o combinaţie de factori genetici şi de mediu. Totodată, vârsta pe care pare să o aibă o persoană în funcţie de aspectul ei poate să reflecte starea sa de sănătate şi să dea un indiciu asupra speranţei de viaţă a acesteia. 

Articol de Alma B


sursa: agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu