miercuri, 2 noiembrie 2016

Vă invităm la examen. Subiecte date la admitere la Oxford

Conducerea universităţii Oxford, considerată una dintre cele mai bune la nivel mondial, a făcut publice unele dintre întrebările date la admitere, în anii anteriori. 


Tinerii care au candidat pentru un loc la Facultatea de Limbi Străine, secţia de limba franceză, au fost invitaţi să spună "Ce determină ca un roman să aibă o încărcătură politică." 
"Una din 4 cauze ale decesului în Marea Britanie este reprezentată de o anumită formă de cancer, pe când în Filipine procentul este de 1 la 10. Ce factori cauzează această diferenţă?" - a fost un subiect care le-a revenit celor care s-au înscris la Facultatea de Medicină.
La matematică, a fost aleasă următoarea problemă: "Imaginaţi-vă o scară rezemată de un perete. Dedesubtul treptei de la mijloc a fost pictată într-o culoare diferită, putem să vedem acest lucru doar când o privim de jos. Ce formă ar avea această treaptă dacă ar fi trasată pe podea?". Iar cei care au dat examen la la Facultatea de Filosofie, Politică, Economie au fost întrebaţi "ce cred ei că implică procesul de blamare a cuiva".
În schimb, la Facultatea de Psihologie Experimentală tinerii au dezbtut subiectul "inteligenţă" - "Un studiu a arătat faptul că fraţii mai mari au un IQ mai ridicat decât cei mai mici. Ce explică acest fapt?" 
Printre personalităţile care au studiat la Oxford se numără Stephen Hawking, Oscar Wilde, JRR Tolkien, dar şi chiar Rowan Atkinson, celebrul actor care a jucat rolul lui Mr.Bean.
Articol de Alma B
Sursa: Mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu