luni, 31 octombrie 2016

20 de minute în plus pentru doamne

Femeile au nevoie să doarmă mai mult decât bărbaţii. 
Se ştie. Femeile sunt mereu în priză, în timpul zilei - indiferent că merg la serviciu sau nu, fie că fac shopping, se văd cu prietenele ori se ocupă de casă. Iar cercetătorii de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie au vrut să vadă de câtă odihnă au apoi nevoie doamnele ca să îşi încarce bateriile.


Rezultatele studiului au arătat că reprezentantele sexului frumos reuşesc să facă mai multe activităţi în acelaşi timp, aşadar creierul lor lucrează într-un mod mai complex decât al partenerilor. Dacă un adult are nevoie, în medie, de 6-8 ore de somn pentru a se recupera la finalul zilei, spre deosebire de bărbaţi, femeile au nevoie de 20 de minute de somn în plus. 
De asemenea, s-a descoperit faptul că femeile care se odihnesc prea puţin sunt predispuse la anumite probleme de sănătate, precum afecţiuni cardiovasculare sau diabet, depresie, stres şi anxietate.
Însă, nici să dormi prea mult nu este bine. Un somn mai lung de 9 ore dăunează sănătăţii, potrivit unui alt studiu, realizat anul trecut de cercetători de la Universitatea din Sydney, Australia. 
Somnul în sine nu este nociv. Este binecunoscut faptul că somnul favorizează regenerarea celulară. Dar, când o persoană doarme prea mult, este adesea simptomul unei conduite de viață cu acumularea mai multor factori de risc - sedentarism, relații sociale absente, abuz de alcool sau droguri. Aşadar, și la acest capitol, echilibrul este cheia! 
Articol de Alma B
Surse: mediafax.ro
agerpres.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu