marți, 29 noiembrie 2016

Tratamente ciudate de înfrumuseţare

"Suferă baba la frumuseţe", spune o vorbă din bătrâni. Iar când vine vorba despre tratamente de înfrumuseţare, limitele imaginaţiei parcă dispar. Şi nu sunt excepţii nici în această perioadă, când toată lumea face pregătiri intense pentru sărbători. Femeile au demonstrat, de-a lungul vremii, că sunt dispuse să facă multe sacrificii doar ca să arate bine. Iar bizareriile au locul lor.


La Hollywood, de exemplu, în saloanele de lux, este foarte cerut tratamentul facial cu... găinaţ, un tratament de origine japoneză, denumit şi "Gheisha Facial". Victoria şi David Beckham ar folosi, se pare, o astfel de mască - un amestec de găinaţ de privighetoare, tărâţe de orez şi apă.
Tot din categoria... "parfumată", face parte şi crema din excremente de râme, un produs despre care se spune că ar combate îmbătrânirea.
Despre Gwyneth Paltrow, Katie Holmes şi Debra Messing se zice că ar utiliza un produs pe bază de venin sintetic de şarpe, pentru netezirea ridurilor şi relaxarea muşchilor faciali.
Şi... nu râdeţi! Crema contra hemoroizilor este folosită de unele doamne - printre care şi Sandra Bullock - pentru a înlătura pungile de sub ochi şi pentru a da fermitate pielii.
În Austria, tratamentul de detoxifiere cu lipitori are, de asemenea, mulţi fani. Printre ei, şi Demi Moore.
În schimb, Scarlett Johansson, declarată de nenumărate ori cea mai frumoasă femeie din lume, se spală pe faţă cu oţet din cidru de mere, ca să-şi păstreze tenul luminos şi curat.
Iar inventivitatea nu se opreşte aici. Alte femei folosesc pasta de dinţi... pe corp, pentru a îndepărta bronzul fals.
Dacă vă gândeaţi că ciudăţeniile se opresc aici, aflaţi totuşi că nici maioneza nu este folosită doar în bucătărie. Ar fi benefică, spun unele doamne, şi în tratarea unghiilor exfoliate. Se pun cantităţi mici pe unghii, se masează şi se lasă să acţioneze 10 minute. Iar procedura se repetă câteva seri la rând.
Pe de altă parte, un spa din Israel le propune clienţilor care au dureri musculare masajul... cu şerpi, care nu sunt veninoşi, desigur. Chiar şi aşa, putem spune lejer că şedinţa de terapie vine la pachet cu senzaţii tari.
Pentru persoanele extravagante care îşi doresc şi să strălucească - la propriu - există măştile cu aur de 24 de karate, care regenerează pielea, îi oferă fermitate şi elasticitate şi previn apariţia ridurilor.
Articol de Alma B

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu