luni, 7 noiembrie 2016

Personalitate... la pahar!

Numărul de pahare cu alcool băute nu reprezintă un indiciu doar în privința dependenței persoanei respective sau a gradului de bucurie care o determină să petreacă în stil mare. Consumul de alcool ne poate influența și personalitatea, susține Rachel Winograd, o cercetătoare de la Universitatea Missouri.


Ea a invitat mai multe sute de studenți să vina în laboratorul ei, împreună cu un partener de pahar, și să răspundă unor chestionare privind modul în care se percep pe ei înșiși și pe amicul lor, atât înainte cât și după ce s-au cinstit până au ajuns la beție. După ce a analizat răspunsurile tinerilor, a definitivat patru tipuri de... bețivi.
"Ernest Hemingway" este cel care, asemenea cunoscutului scriitor, își păstrează capul pe umeri și, în general, își schimbă foarte puțin comportamentul atunci când este beat.
Tipul "Mary Poppins" este bețivul vesel și plăcut, care rămâne responsabil și după ce consumă alcool.
"The Nutty Professor" ("Profesorul Nebun"), inițial extrovertit, devine mai extrovertit și mai curajos pe măsură ce bea.
Iar "Mr. Hyde" sau bețivul "cel rău" este cel care devine mai puțin agreabil, mai puțin conștiincios și mai iresponsabil pe măsură ce consumă alcool. 
Rachel Winograd speră că munca ei îi va ajuta pe oameni să reflecteze mai mult la consumul de alcool și la problemele pe care le poate aduce.
Pe de altă parte, cercetătorii englezi au vrut să vadă legătura între personalitatea umană şi tipul de vin preferat. Aşa că au făcut un studiu la care au participat peste 1000 de fani ai lui Bachus.
Concluziile? Cei care preferă vinul alb sunt în general oameni rezervaţi, foarte practici, timizi şi chiar tăcuţi. Vorbim de celibatari, de persoanele care au un câştig mediu şi care evită să iasă din rutină.
La polul opus sunt consumatorii de vin roşu. Mare parte din ei au o viaţă dinamică, salarii bune şi sunt într-o relaţie. Vinul roşu este asociat, de asemenea, şi cu o activitate sexuală activă.
Băutorii de vin rose se situează... undeva la mijloc - liniştiţi în anumite privinţe, activi în altele. Sunt comunicativi, volubili şi, deseori, dezordonaţi. De asemenea, pe mulţi îi caracterizează şi superficialitatea.
Atenţie însă, băutura în cantităţi exagerate tulbură personalitatea şi, în final, întreaga viaţă.
Articol de Alma B
Surse: Agerpres
dailymail.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu