joi, 24 noiembrie 2016

De la DA la BA. Cine face primul pas spre divorţ

Când merg spre altar, ambii parteneri spun DA în acelaşi timp şi sunt în totalitate de acord. Dar, când vine momentul să desfacă acest legământ, sincronizarea... dispare! Iar în ţara noastră statisticile arată o realitate tristă.
Anul trecut, o căsătorie din patru s-a încheiat cu un divorţ. Cele mai multe se înregistrează în Bucureşti, apoi urmează în acest clasament judeţele Constanţa şi Prahova, la polul opus situându-se Tulcea, Giurgiu şi Bistriţa.


În Capitală, femeile sunt cele mai dispuse să pună punct mariajului, potrivit unui studiu recent, realizat de Divorce Journey. Iar principalul motiv al rupturii în cuplu este infidelitatea partenerilor. În plus, conform datelor adunate în urma cercetării, doamnele sunt cele care au tăria să facă primul pas şi pentru că se pot întreţine singure şi pot avea grijă şi de copii.
Potrivit studiului, tot femeile sunt primele care cer ajutorul unui specialist pentru a depăşi problemele în cuplu. Rata de prezenţă la un consilier care să ajute este de 80% în rândul femeilor versus 20% în rândul bărbaţilor.
Dacă aruncăm o privire de ansamblu, potrivit unei hărţi realizate în 2014, ţările în care se înregistrează cea mai mare rată a divorţurilor sunt în Europa. Recordul este deţinut de Belgia, cu o rată de peste 70%. În Spania, Portugalia, Ungaria şi Cehia, rata este de peste 60%. Iar fericiţii care trăiesc unul lângă altul, "până la adânci bătrâneţi" sunt, se pare, în Chile, unde rata divorţului e de doar 3 procente.
Articol de Alma B
Surse: Agerpres
Business Insider

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu