vineri, 1 aprilie 2016

Computer... la purtător!

Cel mai bun şi mai încăpător stick de memorie este, deşi poate nu vă vine să credeţi, chiar... creierul! Acesta e capabil să stocheze uluitor de multe informaţii - mai exact, tot atâtea câte conţine ÎNTREG internetul, după cum au descoperit cercetătorii de la Institutul Salk din La Jolla, California. Iar pentru asta, creierul are nevoie de energia necesară pentru a aprinde... un bec! În schimb, un computer cu aceeaşi memorie şi putere de procesare ar avea nevoie de "puterea unei centrale nucleare”, spun specialiştii.


Gândiţi-vă acum câte poze aţi văzut în toată viaţa voastră, câte feţe aţi privit, pe stradă sau online. Ştiaţi că toate feţele pe care le-aţi văzut, chiar şi în treacăt, au rămas stocate în creierul vostru? Dar, ce este şi mai interesant este că nu doar stocăm aceste informaţii, ci le şi folosim, inconştient, pentru a face asocieri între oamenii pe care îi întâlnim în viaţa de zi cu zi.

Această "armă" puternică a fiecăruia dintre noi are însă şi slăbiciuni... culinare! Creierul uman este programat, se pare, să nu reziste unei tentaţii dulci, atunci când există senzaţia de foame, potrivit unui studiu realizat tot de cercetători americani.

Cum îl meţinem mereu activ, astfel încât să poată stoca în continuare informaţii şi să reziste totuşi cu stoicism gogoşilor, prăjiturilor şi ciocolatei? Nu doar învăţatul continuu şi jocurile pentru memorie reprezintă o soluţie. Într-un studiu recent, publicat în revista Neurobiology of Aging, specialiştii canadieni de la Universitatea Concordia din Montreal au ajuns la concluzia că şi urcatul zilnic al scărilor poate îmbunătăţi sănătatea cerebrală.

Articol de Alma B

Surse:
- mediafax.ro

- dailymail.co.uk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu