luni, 23 aprilie 2018

Ce spune pielea feţei despre noi


Şi tenul oferă informaţii valoroase despre temperamentul unei persoane. Desigur, ar trebui să privim dincolo de machiaj, dar putem foarte bine să ţinem cont şi de ceea ce vrea să transmită persoana în cauză, fără să îşi dea seama. În plus, în general, o piele subţire şi moale nu este doar mai atrăgătoare, ci şi mai bogată în semnificaţii.


O piele albă, palidă, este deseori corelată cu o sănătate fragilă. În privinţa temperamentului, dezvăluie o fire rece, deloc sentimentală şi nici dornică de relaţii mai strânse cu cei din jur.
Tenul roz, cu o roşeaţă mai accentuată a obrajilor, semnifică vioiciune, voioşie, căldură sufletească şi altruism, spune Rodney Davies, specialist în morfopsihologie.
Un ten mai degrabă roşcovan denotă o persoană robustă şi energică, activă, curajoasă, înflăcărată. Cel cu un astfel de ten este extravertit, sociabil şi amator de petreceri. În plus, este impulsiv, ceea ce îl face inconstant şi poate deveni periculos dacă este înfruntat sau dacă bea mult.
În schimb, persoanele cu un ten cu o nuanţă vineţie sunt lipsite de energie şi de vitalitate şi nu prea reuşesc să-şi atingă obiectivele propuse, notează Davies. Iar un ten galben sau o faţă pe alocuri gălbejită trădează persoane irascibile, triste, părtinitoare.
Grecii din perioadele preclasice chiar alegeau numele copiilor în funcţie de forma sau culoarea feţei, iar unele dintre cele mai atrăgătoare nume ale personajelor din mitologie nu sunt altceva decât descrieri ale chipurilor. De exemplu, Europe înseamnă "faţă lată", Leirope - "faţă de crin", Asterope - "faţă în formă de stea", Pelopia - "faţă spălăcită" sau Calliope - "faţă albă".

Articol de Alma B

Sursa: Rodney Davies - "Ce ne dezvăluie faţa"

Te-ar putea interesa şi...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu