miercuri, 26 iulie 2017

Omu-şi taie părul, dar e bine-aşa?

Cum ar fi dacă... n-ar mai fi părul atât de lung? Este o întrebare ce revine sistematic, în cazul unora dintre noi, atunci când ne dă târcoale gândul "am nevoie de o schimbare". Una dintre primele schimbări pe care suntem tentaţi să o facem este la capitolul coafură.


Apar însă temerile - "îmi va sta bine?". Desigur, există consilieri, stilişti, programe pe computer pentru o simulare. Dar, există şi variante mult mai simple şi la îndemâna oricui.
Metoda botezată „Regula 2.25" a fost descoperită de John Frieda, un hairstilist londonez celebru şi fondator al unui brand de produse de îngrijire capilară. În ce constă? În primul rând, aveţi nevoie de un creion şi un centimetru de croitorie.
Aşezaţi-vă în faţa oglinzii, ca să vă fie mai uşor. Puneţi creionul sub bărbie, pe orizontală, apoi întindeţi centimetrul până la lobul urechii. Ar trebui să obţineţi un unghi de 90 de grade. Vedeţi care este distanţa dintre lobul urechii şi punctul unde centimetrul se intersectează cu creionul. Dacă este mai mică de 5.70 centrimetri, atunci tunsoarea scurtă vă va încadra armonios chipul. Dacă distanţa este mai mare, atunci ar fi mai bine să vă lăsaţi părul lung.
Şi, că tot a venit vorba de podoaba capilară, în face reading, părul drept sugerează că persoana respectivă este mai potolită, aşezată, dispusă să se supună regulilor. Cosiţele ondulate şi răzvrătite trădează însă o persoană efervescentă, mai... rebelă. Poate aţi observat că unele doamne sau domnişoare preferă prima coafură atunci când merg la şcoală, la birou, la o întâlnire serioasă, iar pe cea de-a doua când ies în club ori sunt invitate la o petrecere.
Nici culorile alese nu sunt lipsite de semnificaţii. Blondul invită la comunicare, denotă o fire sociabilă şi deschisă, brunetele inspiră reticenţă, iar roşcatele trădează o persoană pasională. Iar... lectura personalităţii urmărind trăsăturile merge şi mai departe. Dacă sunteţi însă curioşi, drumul trece pe la cursurile Face Keys România. Priveşte inteligent!

Articol de Alma B
Sursa: Mediafax

Te-ar putea interesa şi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu