luni, 10 iulie 2017

Despre dragoste şi al său demon, gelozia

Nu facem acum nici teoria sentimentelor rănite şi nici a poliţiei inimii sau a detectivilor specializaţi în trădări şi trişori în amor. Iubirea e fascinantă, complexă, greu de explicat, dar atât de uşor de arătat atunci când vrem. Uneori însă, vine la pachet cu gelozia, o gelozie născută din nesiguranţă, din lipsa de încredere, nu neapărat în celălalt, ci în tine. Gelozia este o combinație de emoții, ce implică furie, frustrare, teamă și, în general, face mai mult rău decât bine.


Şi da, şi gelozia poate fi "citită" pe faţă - în ochi mai exact, în acea "oglindă a sufletului", cum se zice în popor. Şi nu trebuie să fii nici mag, nici zână, ca să faci asta. Trebuie doar să cunoşti câteva elemente de morfopsihologie sau Face Reading, sau metoda Face Keys!
Ne uităm ÎN ochii partenerului - unii mai des, alţii mai rar, alţii pieziş - dar suntem mai puţin atenţi LA ochii lui. La început, în perioada în care cunoaştem omul, studiem culoarea, ne încântă licărirea aceea de îndrăgostit hipnotizat atunci când ne admiră, apoi privitul în ochi se transformă într-o armă, dacă vrem să "deconspirăm" ceva ori să intimidăm...
Să ne oprim totuşi la forma ochilor şi să "citim". Dacă trasăm - imaginar - o linie orizontală, pe sub pupile, şi colţurile exterioare ale ochilor sunt mai sus decât acea linie, atunci trăim lângă un gelos sau o geloasă. Când se află pe aceeaşi axă, ne putem mândri cu un partener echilibrat. Iar când colţurile exterioare sunt mai jos, nu trebuie să ne facem griji din pricina scenelor de gelozie.
Atenţie însă! Nici lipsa geloziei nu este... flatantă, deoarece apare un alt reproş: "dar ţie chiar nu îţi pasă?!?". Ţinta este, aşadar, echilibrul. Iar dragostea aia răvăşitoare, care vine cu roiuri de fluturi în stomac, parcă nu mai are acelaşi farmec fără un dram - un dram, nu o supradoză! - de gelozie...

Articol de Alma B
Te-ar putea interesa şi..
·         Biologia iubirii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu