vineri, 21 iulie 2017

Fericirea are gust de vanilie


Mâncarea aduce, în general, kilograme în plus, după cum se vaită - ştim şi ştiţi cu toţii - doamnele din lumea întreagă. Dar, dincolo de a câştiga în greutate, ce altceva mai obţinem... ospătându-ne? Ciocolata aduce fericire, este bine cunoscut. Dar nici de iaurt nu trebuie să ne ferim!

www.facekeys.ro

O echipă de cercetători din Olanda, Austria și Finlanda a recurs la patru tehnici diferite pentru a măsura răspunsurile emoționale la anumite produse alimentare.
Printre altele, oamenii de ştiinţă au analizat răspunsurile senzoriale ale subiecților la diferite tipuri de iaurturi. Astfel, dacă atunci când au comparat iaurtul de ananas cu cel de căpșuni nu s-a înregistrat nicio diferență de răspuns emoțional, versiunile de iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi au generat un puternic răspuns emoțional pozitiv.
Acelaşi efect a fost observat şi după degustarea iaurturilor cu vanilie. Iar asta sprijină concluziile cercetărilor anterioare, care susțineau că plasarea unui odorizant cu miros de vanilie în spații cum sunt camerele de așteptare ale unui spital poate reduce agresivitatea și poate încuraja relațiile dintre pacienți sau dintre pacienți și personal.
În urma altor studii, s-a constatat şi că mesele aromate cu vanilie asigură un grad mai mare de sațietate şi că această aromă alungă stresul. Iar o baie în care se adaugă câteva picături de esență de vanilie ajută persoanele care suferă de depresie.
Una dintre cele mai populare esenţe din lume, vanilia este de mii de ani cunoscută şi pentru puternicul efect afrodiziac.  

Articol de Alma B
Sursa: agerpres.ro
 
Te-ar putea interesa şi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu