miercuri, 18 iulie 2018

Cu rujul... la psiholog


De ce e aproape nelipsit rujul din trusa de farduri a doamnelor și a domnișoarelor, dar și de pe buzele lor? Ca să arate mereu cât mai bine, ar spune cei mai mulți.


Un psiholog american vine însă și cu alte explicații. Contrastul dintre culoarea buzelor și cea a pielii feței reprezintă un indicator al vârstei, spune el, și toți îl percepem în mod inconștient. Iar machiajul le ajută pe femei să pară mai tinere, prin amplificarea contrastelor pe chip. Drept urmare, cu cât buzele par mai roșii, în contrast mai viu cu pielea feței, cu atât femeii i se "șterg" mai mulţi ani de pe chip.
Şi că tot am pomenit şi de nuanţe, un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Manchester a descoperit şi ce culoare preferă bărbaţii. Domnii au votat: se simt mai atraşi de femeile care poartă ruj roşu.
Şi iată şi dovezi! Potrivit unei cercetări realizate în 2012, chelneriţele care folosesc ruj roșu au tendința să primească bacșișuri mai mari decât cele care nu folosesc deloc acest produs cosmetic.
Totodată, un ruj potrivit pe buze poate crește şi încrederea în sine a unei femei. Există studii care au arătat că acestea au tendința de a-și cumpăra acest produs în perioadele mai ploioase.
Conform unui alt studiu, una din trei femei nu iese din casă fără să se dea cu ruj, iar cele care chiar fac o obişnuiţă din asta ajung să mănânce, de-a lungul vieţii, aproximativ două kilograme de ruj!

Articol de Alma B


Te-ar putea interesa şi...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu