miercuri, 18 iulie 2018

Telefonul mobil - unul dintre principale motive de gelozie la români


Telefonul mobil a devenit periculos de prezent în vieţile noastre şi nu mai este folosit strict pentru a comunica pe cineva. Facem transmisiuni live pe Facebook, navigăm pe internet, postăm articole sau poze, urmărim persoane pe Twitter sau Instagram, suntem conectaţi în permanenţă. Dar, pe cât de mare este utilitatea, pe atât de mare este şi dependenţa şi pe atât de numeroase consecinţele.


Una dintre ele ar fi chiar gelozia în cuplu, de parcă nu erau suficiente motivele posibile, şi fără acest dispozitiv inteligent. Potrivit unui studiu, aproape jumătate dintre români sunt mai geloşi pe faptul că perechea lor stă cu nasul în telefon şi doar 18% pe timpul pe care şi-l petrece cu prietenii sau chiar în eventuale... aventuri.
O altă cercetare, realizată în Statele Unite, arată că, pe măsură ce membrii unui cuplu folosesc mai mult platforma de socializare Facebook, creşte şi sentimentul de gelozie dintre ei. Iar un studiu făcut de Universitatea Oxford, şi la care au participat 24.000 de cupluri europene căsătorite, a descoperit că satisfacţia maritală este invers proporţională cu nivelul de utilizare a site-urilor de socializare.
Şi, chiar dacă punctul central al geloziei în această discuţie a fost... telefonul mobil, când vine vorba despre centrul său în cadrul creierului uman, cercetătorii japonezi au constatat că zona specifică acestui sentiment este chiar cea care detectează şi durerea fizică. Poate şi de aceea trăirile de acest fel sunt resimţite ca fiind dureroase.

Articol de Alma B

Surse: Mediafax 

Te-ar putea interesa şi...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu