luni, 29 ianuarie 2018

Trăsăturile faciale similare înseamnă trăsături de caracter similare!

Nu degeaba se spune că "cine se aseamănă se adună". Trăsăturile faciale similare chiar corespund unor trăsături de caracter similare. Iar cel mai bun exemplu pentru a demonstra această teorie este cazul gemenilor identici, care nu au crescut împreună.


De pildă, Jim Lewis şi Jim Springer - doi gemeni americani, adoptaţi de două familii diferite, în primele săptămâni de viaţă - au trăit despărţiţi până la vîrsta de 37 de ani. Când s-au întâlnit însă, au descoperit cu uimire nu doar că trăsăturile de caracter şi gusturile semănau izbitor, ci şi drumul în viaţă al fiecăruia se desfăşurase parcă după acelaşi scenariu.
De exemplu, amândoi şi fumau ţigări Salem, consumau acelaşi sortiment de bere, conduceau maşini aceeaşi marcă, îşi rodeau unghiile şi unul, şi celălalt, niciunuia nu îi plăcea baseball-ul, iar peste tot prin casă amândoi lăsau bileţele de dragoste pentru soţie.
Iar asemănările nu se opresc aici. O vreme, ambii fraţi au lucrat într-un service, apoi în reţeaua McDonald's, ajungând apoi în postura de ajutor de şerif. Fiecare dintre ei s-a căsătorit, apoi a divorţat, iar pe respectiva o chema Linda. Fiecare s-a recăsătorit şi, în ambele cazuri, pe noua soţie o chema Betty. Până şi câinele pe care îl avea fiecare se numea... Tony!
Şi nici asta nu e tot. Jim Lewis şi-a botezat primul copil James Alan, iar Jim Springer şi-a numit fiul James Allen. Aşadar, încă o decizie aproape la indigo!
Iar cazuri similare sunt numeroase. Specialiştii le aduc în atenţia publicului tocmai pentru a demonstra şi a explica faptul că feţele gemenilor identici reflectă cu precizie asemănarea temperamentului şi a gusturilor acestora, precum şi cursul paralel al vieţii lor. Acest adevăr este însă valabil în special pentru fraţii identici, care au trăit separat. Cei crescuţi împreună se străduiesc să difere unul de celălalt.
Principiul este însă valabil şi în cazul unor persoane care nu sunt înrudite - de pildă, soţii care trăiesc în armonie şi au preferinţe comune. În timp, încep să semene şi fizic şi, de aceea, se întâmplă chiar să fie luaţi drept frate şi soră.
Şi în ţara noastră, a fost lansat anul trecut Registrul Gemenilor Români, cu ajutorul căruia specialiştii speră să înţeleagă în ce măsură diferenţele interindividuale, precum personalitatea, inteligenţa, reactivitatea emoţională şi riscul pentru psihopatologie, depind de ereditate şi sunt modelate de mediu. În România, se înregistrează 32 de gemeni la 1.000 de nou-născuţi, din care o treime sunt gemeni monozigoţi.

Articol de Alma B

Surse: "Ce ne dezvăluie faţa" - Rodney Davis
Mediafax 

Te-ar putea interesa şi…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu