miercuri, 17 ianuarie 2018

Cum pui în valoare o față pătrată

O față pătrată - cu frunte, pomeți şi maxilar foarte pronunțat, ce par să aibă aceeaşi lățime - este mai greu de încadrat şi pus în valoare, spun cei care au această forma. Specialiştii au găsit însă trucuri pentru a îmblânzi şi acest tip. 


În ceea ce priveşte vestimentația, Brigitte Esnoult şi Pascal Legrand - experți în comunicare nonverbală - recomandă folosirea formelor geometrice mai lungi decât largi şi ale căror unghiuri sunt netezite. De asemenea, sunt indicate răscroieli pentru gât, ca gulerul sportiv, răscroiala trapez sau cea pătrată, dar şi gulerul clasic. Dacă vreți echilibru, dar nu vreți să contraziceți cu adevărat forma pătrată, optați pentru gulerul în V adânc, gulerul de cămaşă cu vârfuri lungi sau gulerul de cămaşă deschis. 
Pentru a încadra armonios un astfel de chip, coafura trebuie să evite toate liniile care se opresc la înălțimea maxilarului sau taie fața la mijloc. Totodată, cerceii care atârnă ajută la crearea impresiei de verticalitate. 
La capitolul machiaj, doamnelor, trebuie să venim, din nou, cu un plus de "blândețe". Aplicați fardul de obraz desenând un triunghi cu vârful spre nas şi diagonala spre tâmple. Sau poate fi aplicat un fard de culoare închisă, în lungul maxilarului, pentru a îmblânzi şi netezi părțile, şi un fard modelator deschis pe bărbie şi frunte. 
În face reading şi în metoda Face Keys, fața pătrată este atribuită unei persoane încăpățânate, care nu se răzgândeşte deloc uşor. 

Articol de Alma B
Te-ar putea interesa şi…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu