sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Cum pui o față ovală în valoare

Este greu să alegi coafura potrivită sau stilul vestimentar adecvat, în funcție de forma feței sau de statură, iar mulți apelează la stilist sau designer. Atunci când conştientizezi însă unde trebuie să "lucrezi" şi unde să "punctezi" şi cu documentarea necesară, poți învăța să manageriezi singur aceste aspecte. 


Ne oprim astăzi la fața ovală, care este destul de uşor de recunoscut: fruntea pare mai lată ca bărbia şi partea de jos a feței este curbă.  Pentru a păstra armonia, Brigitte Esnoult şi Pascal Legrand - specialişti în comunicare nonverbală - recomandă sublinierea liniilor acestui tip de față alegând gulere, bijuterii, motive sau coafuri ovalizate. Aşadar, e de dorit amestecul de linii drepte şi curbe. 
Când vine vorba despre răscroieli pentru gât şi tipuri de gulere, sunt de preferat cele în forma literei U, cele tip ofițer sau cele de haină clasică. Răscroielile largi şi gulerele purtate desfăcute pot crea iluzia de lățire a chipului. 
La capitolul coafuri, cei doi specialişti merg pe ideea celor pe jumătate de față. Bretonul, de pildă, poate ajuta la diminuarea senzației de față lungă. Atenție însă! Trebuie evitați cerceii lungi şi trebuie să vă feriți şi de părul lung care încadrează chipul şi îl face să pară şi mai lung. 
În ceea ce priveşte machiajul, este indicată aplicarea fardului de obraz la orizontală, fără a ajunge prea mult în planul frontal. 
Din punct de vedere al face-reading-ului şi al metodei Face Keys, fața ovală trădează o persoană care îşi schimbă foarte repede starea de spirit, o persoană capricioasă, cu toane, influențată uşor inclusiv de lucruri mărunte, ca vremea de afară.  
Desigur, o pondere foarte mare în tot ceea ce ține de aspect şi de prima impresie constă în atitudine şi în încrederea în sine. Aşa că nu uitați de ele! 

Articol de Alma B
Te-ar putea interesa şi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu