miercuri, 8 martie 2017

La mulţi ani, femeie!

La mulţi ani pentru că eşti, pentru că strâmbi din nas şi cauţi perfecţiune, pentru că eşti frumoasă, pentru că eşti sensibilă, pentru că eşti minunată, pentru că eşti elegantă şi inteligentă, pentru că îţi place să vorbeşti şi eşti comunicativă, pentru că ştii să faci lumea să fie la picioarele tale.
Cu toate calităţile, tabieturile şi... nazurile tale, eşti fascinantă. Reuşeşti să impresionezi, să frângi şi să repari inimi, să legi suflete pe viaţă, să dai viaţă! Şi câtă viaţă, şi nu doar la nivel metaforic! De exemplu, o femeie poate naşte 35 de copii de-a lungul vieţii sale. Şi, cu cât o femeie locuieşte mai aproape de ecuator, cu atât este mai mare probabilitatea de a aduce pe lume o fetiţă. Cu siguranţă nu acesta este motivul, dar pe glob trăiesc mai multe femei decât bărbaţi.


 În medie, o femeie petrece 120 de ore pe an uitându-se în oglindă, ceea ce înseamnă aproximativ 5 zile pe an, după cum arată cercetările. Dar câţi nu privesc apoi înspre doamna cochetă? Lumea este apoi mai frumoasă, nu-i aşa? E drept, în tot acest proces care presupune cosmetică şi machiaj, EA face şi... sacrificii. Ştiai că, de-a lungul vieţii sale, mănâncă 2-3 kilograme de ruj?
 Să nu uităm de sensibilitatea ei. Nu e deloc străină de lacrimi şi plânge între 30 şi 64 de ori pe an - de bucurie, de tristeţe ori de nervi, în timp ce domnii doar între 6 şi 17 ori. Ei - mamei, surorii, iubitei, prietenei - nu îi lipseşte însă nici energia. Are din plin şi uneori pare că poate muta şi munţii din loc! Doar şi "motorul" vieţii ei este unul puternic! În caz că nu ştiai, inimile femeilor bat mai repede decât ale bărbaţilor. Poate şi de aceea, ELE îi întrec pe EI când vine vorba de sporovăit. Potrivit studiilor, în timp ce un bărbat spune, în medie, 7.000 de cuvinte pe zi, o femeie ajunge la 20.000! Desigur, nu era niciun secret că femeia vorbeşte mai mult. Iar când strigi o femeie, ea va avea tendinţa de a-ţi răspunde întorcându-şi capul. Bărbatul, în schimb, îşi va întoarce tot corpul.
 Şi se întoarce cu siguranţă şi când trece pe lângă el o femeie frumoasă, elegantă. Din capitolul "curiozităţi", o femeie a purtat tocuri pentru prima dată în anii 1.600, dar nu ca să fie mai înaltă, ci să pară mai... masculină. Şi, că tot a venit vorba despre pantofi - "boala" femeilor - o doamnă sau domnişoară are mai mult de 25 de perechi de încălţăminte - cizme, pantofi, săndăluţe, papuci etc. Şi nu, aici nu intră şi şosetele!
 Nu trecem cu vederea nici mintea ei ascuţită. Cele mai mari două IQ-uri care s-au înregistrat vreodată în cadrul unui test standard le-au aparţinut femeilor. Iar Marie Curie este singura reprezentantă a sexului frumos care a câştigat vreodată două premii Nobel, unul în fizică şi unul în chimie, pentru studiul radioactivităţii. Jane Addams este prima femeie care a obţinut Premiul Nobel pentru Pace, în 1931. Iar primul roman al lumii - "Povestea lui Genji" - a fost scris în Japonia, în jurul anului 1.000, de o femeie - Murasaki Shikibu.
La mulţi ani, femeie!

Articol de Alma B

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu