luni, 27 februarie 2017

Robotul cu sentimente

Când spui "robot" te gândeşti doar la o combinaţie de setări, circuite, softuri şi părţi metalice sau din plastic. Tehnologia atinge însă culmi nebănuite în prezent. Şi iată că viitorul SF din filme devine realitate mai repede decât am fi crezut.
Primul robot capabil să... simtă - da, să simtă, nu este eroare de scriere! - va apărea pe piaţă în 15 aprilie, anunţă CEO-ul companiei RealDoll, Matt McMullen. Domnişoara în cauză a fost botezată Harmony, este primul robot care va putea dezvolta legături emoţionale şi va fi plină de surprize.

 

Harmony va avea puls şi... 12 setări de personalitate, iar experienţele cu ea se vor apropia foarte mult de cele cu o femeie adevărată, în carne şi oase, precizează Matt McMullen. Cum va funcţiona însă Harmony? Va fi controlată prin intermediul unei aplicaţii de pe telefon, tabletă, sau computer şi îşi va surprinde... "partenerul" prin şarm, spontaneitate, obrăznicie, timiditate sau naivitate.
Desigur, relaţia nu se poate înfiripa cu o invitaţie în oraş, la o cafea. Pe Harmony trebuie să o... cumperi! Va costa 12.000 de lire sterline. Dar, pentru că are sentimente, există toate şansele să se îndrăgostească iremediabil de... proprietarul ei.

Articol de Alma B


Sursa: The Sun

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu