marți, 21 februarie 2017

Silueta... de sezon

"Gustăm, ciugulim, doar vedem cum este"... femeile, mai ales cele care țin la siluetă, au o mulțime de expresii pentru a defini modul în care, de fapt, se înfruptă din bucatele care încarcă mesele de sărbători. Dar... nu doar amintirile rămân "lipite" apoi mult timp, ci şi kilogramele. Un studiu realizat recent pe aproximativ 3.000 de persoane din Statele Unite, Germania şi Japonia vine... ca un nod în gât: kilogramele acumulate de Crăciun si Revelion se pot menține până - atenție! - vara următoare.


Potrivit cercetării, realizate de o echipă de oameni de știință americani, de la Universitatea Cornell din Ithaca, în următoarele 10 zile după Crăciun s-a observat o creștere cu 0,6% a greutății corporale, în comparație cu perioada de 10 zile de dinaintea acestei sărbători. În plus, oamenii de știință au constatat că până în vara următoare participanții la studiu au reușit să dea jos doar aproximativ jumătate din greutatea acumulată înainte de 25 decembrie.
Potrivit Royal Society for Public Health (RSPH) din Marea Britanie, în perioada sărbătorilor, o persoană poate să mănânce chiar și 6.000 de calorii pe zi — de aproape trei ori mai mult decât cantitatea zilnică recomandată. RSPH notează că este nevoie de 44 de minute de plimbare pe jos pentru a ''arde'' caloriile dintr-o cană cu vin fiert, iar pentru a ''anihila'' caloriile de la cina copioasă de Crăciun ar fi nevoie de 1 oră și 40 de minute de alergare.
Cum putem evita totuşi "bagajul" nedorit? Ce e de făcut? Potrivit nutriționistului Erin Morse, șef de clinică la Ronald Reagan Medical Center din cadrul Universității California din Los Angeles, nu trebuie să ne așezăm flămânzi la mesele festive. De asemenea, el recomandă un măr sau un bol cu supă de legume, înainte de masă, iar după... o plimbare pe jos.

Articol de Alma B
Sursa: Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu