vineri, 2 martie 2018

Ce spun pantofii tăi despre tine?


Despre noi, femeile, despre multe dintre noi, pantofii pot spune că suntem foarte... pasionate de cumpărături sau de modă. Mai ales dacă nu mai avem unde să ţinem încălţămintea şi, cu toate acestea, nu ne oprim din "raidurile" prin magazine.


Dacă lăsăm însă excepţiile la o parte sau cazurile aproape... patologice, şi luăm în calcul oameni cu un număr normal de perechi de pantofi şi observăm stilul, putem descoperi anumite trăsături de personalitate despre purtător. Cel puţin asta susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Kansas, care au făcut un studiu pe această temă.
În urma cercetării a ieşit la iveală, de pildă, că persoanele anxioase au tendinţa de a purta pantofi noi sau foarte bine păstraţi, probabil deoarece le pasă prea mult de ce cred ceilalţi despre ele. Pantofii practici şi comozi au... stăpâni consideraţi agreabili, iar indivizii cu personalităţi mai agresive au obiceiul de a purta mai degrabă ghete până la glezne. Iar pantofii mai incomozi par să fie mai des întâlniţi în picioarele oamenilor calmi, poate tocmai pentru că rezistă mai bine atunci când sunt în presiune.
În mod deloc surprinzător, cei care poartă pantofi în culori aprinse sunt mai efervescenţi, își asumă mai multe riscuri și sunt mai extrovertiţi.
Pe de altă parte, persoanele care poartă pantofi cu toc înalt în timp ce fac cumpărături prezintă mai multe probabilităţi de a-şi reduce cheltuielile. De ce? Potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Utah, efortul depus pentru menţinerea echilibrului fizic este tradus, la nivel psihic, printr-o perioadă mai mare de gândire privind necesitatea produselor achiziţionate.
Aşadar, dacă aveţi o pornire să mergeţi să cumpăraţi alte câteva perechi de pantofi, doamnelor, mai bine mergeţi... pe tocuri! Pare să fie...  mai economic! 

Articol de Alma B

Surse: www.time.com 
Mediafax

Te-ar putea interesa şi...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu