luni, 19 martie 2018

Ce spune temperatura mâinilor despre tine şi despre ceilalţi


Nu e doar... poezie în formularea "strângere de mână călduroasă". Iar temperatura nu ţine cont doar de... gradele din termometre.


Psihologul şi specialistul în comportament nonverbal Joseph Messinger corelează temperatura mâinilor cu trăsături de caracter. Aşadar, luaţi aminte atunci când daţi mâna cu cineva. Dacă mâinile sunt reci şi umede, asta sugerează insatisfacţie şi frustrare, spune el. Dacă sunt însă reci şi uscate, aveţi de-a face cu o personalitate de manipulator, egoistă, inflexibilă.
La polul opus se află prsoanele cu mâinile calde şi umede, caracterizate de Messinger drept ospitaliere, plăcute şi disponibile. Iar cei cu mâinile calde şi uscate sunt siguri pe ei, oameni cărora le place să trăiască din plin, pe principiul "Carpe diem!".
Nu trebuie să scoatem însă complet din această discuţie nici căldura... sufletească. Temperatura fizică reprezintă măsura pentru comportamentul pe care îl avem faţă de cei din jur, spun psihologii, iar studiile au arătat că partea de creier responsabilă pentru perceperea căldurii fizice este cea care răspunde şi de căldura sufletească. Specialiştii au explicat rezultatul cercetărilor prin legătura care se creează la nivelul memoriei afective, în momentul în care corpul nostru este încălzit.
Atenție însă! Oamenii de știință de la Universitatea din Aberystwth, din Țara Galilor, au descoperit că printr-o strângere de mână se transmit foarte ușor multe bacterii.

Articol de Alma B

Te-ar putea interesa şi...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu