luni, 16 octombrie 2017

Un nou sindrom! Anxietatea... bateriei descărcate

Afecţiunile de care suferă omul modern sunt din ce în ce mai variate şi mai... surprinzătoare. Dar, în era tehnologiei şi a lui homo smartphonicus, era oarecum de aşteptat să apară şi un nou tip de anxietate - cea a bateriei descărcate.


90 la sută dintre oameni sunt afectaţi de această... problemă, reiese dintr-un studiu realizat de LG. Compania a chestionat un eşantion aleatoriu de peste două mii de utilizatori de telefoane mobile inteligente din Statele Unite. Iar concluziile au arătat că aproximativ 9 din 10 persoane suferă de... anxietatea bateriei descărcate. 
 Relaţia cu telefonul este însă mult mai... profundă. 60 la sută dintre oameni, arată cercetarea, dau vina pe telefonul descărcat atunci când nu vorbesc cu cei din familie, cu prietenii sau cu colegii de muncă. Iar unul din trei oameni a ajuns într-o stare de stres din cauza partenerului, deoarece acesta a invocat că motivul apelului ratat sau al mesajului la care nu a răspuns era bateria descărcată.
 De asemenea, studiul a constatat că 41% din oameni se tem cel mai mult de apelurile pierdute atunci când nu mai au baterie. Atunci când ajung să realizeze că au la dispoziţie doar câteva procente de energie la telefon, jumătate dintre utilizatori vor scrie un sms în ultima clipă, iar 35% vor profita să sune repede pe cineva.
 O altă dovadă că acest dispozitiv pur şi simplu ne-a "înrobit" pe mulţi este un alt studiu. O cercetare realizată de Kaspersky Lab dezvăluie că 49 la sută dintre oameni se tem mai mult că şi-ar putea pierde telefonul şi, implicit, fotografiile din el, decât de implicarea într-un accident rutier în urma căruia ar putea fi răniţi.
 Să nu uităm că telefonul conectat la internet ne răpeşte în total chiar şi câteva ore pe zi, ţinându-ne cu ochii pironiţi în ecran.

Articol de Alma B
Sursa: Mediafax

Te-ar putea interesa şi…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu