duminică, 10 iunie 2018

Aveţi o maşină extravagantă? Scad şansele unei relaţii stabile


În teoria evoluţionistă, Charles Darwin susţine că trăsăturile fizice bătătoare la ochi, ce nu contribuie la creşterea şanselor de supravieţuire - cum se întâmplă în cazul păunului - oferă în schimb un avantaj reproductiv care face ca aceste vieţuitoare să persiste prin selecţie naturală. În cazul oamenilor însă, un studiu recent sugerează un efect invers, şi anume că astfel de trăsături ostentative pot diminua şansele de a găsi un partener de viaţă stabil.


O echipă de cercetători americani a descoperit că a conduce o maşină extravagantă reprezintă un dezavantaj atât pentru bărbaţii, cât şi pentru femeile care îşi caută jumătatea. Aceste persoane ar fi percepute ca fiind mai puţin de încredere şi mai... promiscue.
În aceste condiţiii, cercetarea sugerează că persoanele care îşi doresc să se căsătorească ar trebui să renunţe la maşinile sport şi să opteze în schimb pentru ceva mai rezonabil.
Concluzia vine la scurt timp după cea a unui studiu potrivit căruia femeile consideră că proprietarii de Porsche Boxster îşi doresc mai puţin o relaţie serioasă în comparaţie cu cei care conduc o maşină Honda Civic. Cu alte cuvinte, un bărbat care dă bani pe maşini extravagante lasă impresia că este mai interesat de flirt decât de o relaţie stabilă.
Şi, că tot am dezbătut tema atractivităţii şi a relaţiilor, aflaţi şi că psihologii de la Universitatea din Augsburd, Minnesota, au constatat că şi culoarea părului poate influenţa modul în care femeile sunt percepute de bărbaţi. În urma unui studiu pe acest subiect, ei au ajuns la concluzia că majoritatea bărbaţilor consideră femeile care au părul deschis la culoare ca fiind mai tinere şi mai atractive în comparaţie cu brunetele.
Să nu uităm însă că, dacă zâmbeşti mai mult, îţi creşte şi gradul de atractivitate!

Articol de Alma B

Sursa: Agerpres 
theindependent.co.uk

Te-ar putea interesa şi...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu