joi, 19 ianuarie 2017

Spune-mi cum te îmbraci, ca să îţi spun ce personalitate ai

Nu haina îl face pe om, spune o vorbă din popor. Dar, cutumele sociale parcă nu ne lasă să respectăm întocmai această zicală, mai ales când personajele principale suntem noi, femeile. 
În 2016, multe românce au apelat la rochiile închiriate, pentru a străluci la anumite evenimente, în principal la nunţi, dar nu au uitat de această posibilitate nici când a venit vorba de ţinuta pentru Crăciun sau Revelion.


Pentru sărbătorile de iarnă, au preferat paietele cât mai colorate în combinaţii extravagante, catifeaua şi dantela. În ceea ce priveşte cromatica, cele mai căutate nuanţe ale lunii decembrie au fost burgundy, navy blue, negru şi reflexiile metalice.
Culoarea aleasă este însă foarte importantă şi transmite multe despre personalitatea celui care o poartă, spun psihologii.
Potrivit psihologului american Eric Barker, care a făcut un studiu pe această temă, roşul este o culoare aparte. Cercetările arată că persoanele care aleg roşul sunt mai atractive pentru cei din jur. Hainele închise la culoare pot fi însă  un semn de nevroză.
Pe de altă parte, doamnele îndrăzneţe şi sigure pe ele care poartă un decolteu adânc şi haine foarte scumpe sunt catalogate drept narcisiste.
Persoanele care se îmbracă tineresc sunt mai sănătoase, cele care adoptă stilul formal sunt mai conştiincioase, iar stilul vestimentar mai dezordonat şi neconvenţional sugerează că individul respectiv este deschis la nou.
Cine optează în schimb pentru piese vestimentare ale unor mărci scumpe dă impresia unui statut social ridicat, chiar dacă nu este aşa, ceea ce îi poate face pe cei din jur să i se adreseze cu mai mult respect.
"Uniformele" au şi ele rolul lor. Studiile psihologice au mai arătat că pacienţii au mai multă încredere în medici, atunci când îi văd în tradiţionalele halate albe. Iar muzica artiştilor este mai apreciată atunci când apar pe scenă îmbrăcaţi conform aşteptărilor publicului. 

Articol de Alma B
sursa: Agerpres
Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu