vineri, 27 ianuarie 2017

Șampanie pentru... suflet și chip! Curiozități despre licoarea de sărbătoare

Bine, bine, știm cu toții că șampania este un must have la o petrecere, o aniversare, un eveniment special. Dar, dincolo de a umple paharele și a le da un... motiv în plus de bucurie celor care vor să se distreze, are și multe alte beneficii.
Potrivit jurnaliștilor de la CNN, care vin cu câteva ponturi, șampania este un excelent tonic pentru față. Umeziți, așadar, un disc demachiant și curățați tenul.
Semințele de struguri sunt bogate în antioxidanți care susțin stratul de colagen al pielii. Nu în ultimul rând, ajută și... coafura. Dacă folosiți șampanie atunci când vă spălați părul, acesta devine mai moale și mai flexibil.


Marilyn Monroe a mers și mai departe. Se zvonește că ar fi folosit nu mai puțin de 350 de sticle de șampanie pentru a face baie și a profita astfel de antioxidanții naturali din această băutură.
Și încă o veste bună, în special pentru doamne - șampania este una dintre băuturile alcoolice cu cele mai puține calorii (aproximativ 100, într-un pahar - cam cât o banană) și are capacitatea de a neutraliza colesterolul. Desigur, în cazul consumului cu moderație.
Iar curiozitățile nu se opresc aici. Creatoarea pariziană de pantofi Ola Berluti spune că finisează încălţămintea lustruind-o cu şampanie şi îşi îndeamnă clienţii să facă acelaşi lucru. Băutura îndepărtează grăsimea din crema pentru pantofi, permiţând culorii naturale a pielii să lucească.
Șampania nu își are, așadar, locul doar în sticle și pahare. Se... descurcă de minune și atunci când ajunge în tigaie! Poate fi adăugată la omletă, în locul laptelui, pentru ca aceasta să fie pufoasă. De asemenea, poate fi adăugată la sosuri, dressinguri pentru salate sau deserturi.
La capitolul... statistică, această licoare are de cel puțin trei ori mai multe bule decât berea. Fiecare sticlă normală de șampanie conține aproximativ 50 de milioane de bule! Iar în fiecare secundă se sparg în jur de 30 de bule. În plus, cu cât bulele sunt mai mici și mai fine, cu atât este de o calitate mai ridicată.
Interesant este și că presiunea dintr-o sticlă de șampanie este de 3 ori mai mare decât cea dintr-o anvelopă de mașină.
Atenție însă, șampania nu devine mai bună odată cu trecerea timpului, la fel ca vinul!

Articol de Alma B

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu