luni, 2 ianuarie 2017

Fie ca...

Din categoria... "Fie ca..." - adică felicitări, planuri, promisiuni - după Crăciun, vine runda a doua de mesaje şi gânduri bune - de Revelion.
La cumpăna dintre ani, fiecare le urează celor din jur numai de bine şi, în plus, îşi propune ca, din ianuarie, să îşi îndeplinească anumite ţeluri, fie că este vorba despre un stil de viaţă sănătos, un nou job, fie că discutăm despre mai mult timp liber, mai multă distracţie sau chestiuni materiale.


Un studiu realizat la Universitatea Scranton din Statele Unite şi compilat de Statistic Brain vine însă să ne mai "taie" din avânt. În urma unei cercetări amănunţite, s-a constatat că doar 8% dintre cei care îşi stabilesc un scop de Anul Nou reuşesc să îl şi îndeplinească.
Mulţi le împărtăşesc şi celorlalţi obiectivele lor, tocmai pentru a-şi lua, cumva, un angajament. Oamenii par motivaţi de ideea că, în noul an, "poţi fi o cu totul altă persoană". Dar, problema este amplificată de spiritul de competiţie în ceea ce priveşte rezoluţiile de Anul Nou, care au devenit un fenomen cultural. În realitate, ''schimbările se petrec în paşi mici, în timp'', explică Rachel Weinstein, psihoterapeut şi director în cadrul centrului Adulting School din Oregon, Statele Unite. În plus, cei care nu reuşesc sunt împovăraţi apoi şi de sentimentul de vină, care le încetineşte procesul de schimbare. “Intenţiile de sărbători sunt superficiale... trecem de la o atitudine heirupistă la “asta e prea greu””, subliniază şi Joseph Luciani, psiholog din Cresskill, New Jersey, Statele Unite.
Aşadar, nu aşteptaţi neapărat data de 1 ianuarie ca să luaţi măsuri. Nu vă ghidaţi după "principiul" curelor de slăbire - "încep... de luni". Faceţi paşi mărunţi şi constanţi. "Dezvoltarea autodisciplinei este un proces. Cu cât începi să acumulezi succesul, cu atât te vezi într-o lumină diferită", explică psihologul Joseph Luciani.
Conform Statistic Brain, pe primele trei poziţii într-un top al celor mai des formulate rezoluţii de Anul Nou în Statele Unite în 2015 au fost: pierderea kilogramelor în plus, o organizare mai eficientă şi economisirea banilor. În clasament urmează bucuria de a trăi, o formă fizică mai bună, învăţarea unui lucru interesant, renunţarea la fumat, ajutor pentru alţii, ca să îşi îndeplinească visul, găsirea unui partener de viaţă şi mai mult timp petrecut cu familia.
Pe de altă parte, când vine vorba de români, mulţi au făcut urări... de acasă. Aproximativ 48 la sută dintre români au declarat că, de Revelion, au preferat să stea acasă, cu familia, rudele şi prietenii.
Articol de Alma B
sursa: Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu