marți, 30 august 2016

Operații estetice care te lasă... mască!

Că operațiile estetice sunt la modă nu mai este niciun secret - ba o cupă mai mare la sutien, ba buze mai voluptoase, ba un nas cu o formă anume. Nici acesta nu este însă un capitol lipsit de... ciudățenii! 


Aşadar, pentru ce fel de modificări credeți că mai apelează oamenii la bisturiu, în ziua de azi? Nu o să vă vină să credeți, dar, în condițiile în care doar 20 la sută din populație se bucură de gropițe în obraji, cei care nu au fost înzestrați cu această trăsătură, considerată de mulți adorabilă, merg la medicul estetician să îi ajute.  Intervenția durează aproximativ o jumătate de oră şi costă în jur de o mie de euro. Apoi, în câteva zile, noul zâmbet cuceritor este gata... să facă "victime"! 
În Coreea de Sud, în schimb, femeile merg la cabinetul specialistului să îşi ridice... colțurile gurii, ca să pară mai zâmbărețe! 
Nici domnii nu se feresc de un look nou, eventual mai impunător, daca se poate. În timp ce mulți se bărbieresc cu simț de răspundere, alții au aderat la trendul lumber-sexual, cu barbă bogată. Sunt însă şi unii care vor... implant de mustață. Astfel de proceduri sunt frecvente, de câțiva ani, în Turcia, unde există medici renumiți pentru transplanturile de păr. Esteticienii au... adaptat acum oferta la cerere! Pentru o asemenea transformare, pacienții plătesc câteva mii de dolari şi stau, la propriu, la mâna medicului, aproximativ 5 ore. Apoi, în 6 luni, se pot mândri cu un look complet nou. 
În rândul japonzilor, altele sunt dorințele! Se poate merge mult mai departe de... mustață. Într-o cultură din care nu lipsesc superstițiile, nu poate fi dat deoparte cititul în palmă. Şi, în ideea că vor reuşi să îşi schimbe destinul, mulți merg la clinicile de chirurgie estetică să le fie modificate.... liniile din palmă! Într-un sfert de oră, problema este rezolvata, iar recuperarea este una de scurtă durată - câteva zile. 
În aceste condiții, nu ar trebui să mai mire pe nimeni că, în Asia, femeile vor operații de mărire a... ochilor! 
Şi sunt şi oameni în lumea largă care dau bani greu să fie la înălțime. Plătesc zeci de mii de euro, pentru operații de lungire a picioarelor. 
Frenezia privind operațiile estetice este cea mai răspândită printre americani. Potrivit unui studiu realizat de Societatea Internațională de Medicină Estetică, în 2014 au fost realizate peste 20 de milioane de intervenții în întreaga lume, iar majoritatea pacienților - 86 la sută - erau femei. Primul loc era ocupat de Statele Unite, cu 20 la sută din totalul procedurilor. În Europa, fruntaşă era Germania, cu 500.000 de intervenții, urmată de Franța, cu 400.000. 
România nu s-a mai aflat într-un astfel de clasament din 2011, când era pe locul 25, pe plan mondial. Piața de chirurgie estetică din țara noastră depăşeşte însă anual 70 de milioane de euro. 
Articol de Alma B

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu