joi, 26 mai 2016

Sprâncenele – istorie, modă, personalitate

Cu siguranţă veţi ridica din sprâncene, deoarece există lucruri pe care nu le ştiaţi despre ele!
Părul sprâncenelor, la fel ca şi al genelor, are o viaţă de 3-4 luni. Iar o singură sprânceană are aproximativ 250 de fire de păr. Pare simplu până aici. Dar ştiaţi că cea mai veche pensetă are 5.000 ani şi a fost găsită într-un mormânt?!?


În secolul al 16-lea î.Hr., femeile egiptene au început să-şi radă sprâncenele şi să contureze sprâncene false. În Egiptul antic, oamenii aveau chiar un obicei bizar. Întreaga familie trebuia să-şi penseze sprâncenele atunci când murea o pisică, ce era învelită apoi într-o rochie pestriţă şi înmormântată într-un cimitir special.
În 1770, în Franța au ieşit la modă sprancenele false din păr... de şoareci!
În 1950, Audrey Hepburn a declarat: "îmi voi lua inima-n dinţi şi o să recunosc în faţa tuturor femeilor care visează să aibă sprâncene ca şi ale mele că eu niciodată nu le-am pensat".
Iar curiozităţile nu se opresc aici. Timp de 3.000 de ore, un inginer francez a studiat portretul Mona Lisei cu un scanner digital şi a ajuns la concluzia că aceasta avea totuşi sprâncene.
Până de curând, în Japonia, multe femei îşi pensau complet sprâncenele şi le înlocuiau cu altele, desenate în partea mediană a frunţii (parte care este cea mai puţin mobilă), ca să nu-şi trădeze emoţiile.
Pe de altă parte, un studiu realizat de MIT arată faptul că oamenii sunt mai greu de recunoscut dacă nu au sprâncene. Şi asta deoarece au un rol extrem de important în comunicare.  Se mişcă în funcţie de tonul vocii, atunci când eşti surprins sau când vrei să punctezi ceva. Şi dezvăluie şi trăsături de personalitate. Ce spun însă sprâncenele despre felul de a fi al unei persoane puteţi descoperi la cursul Face Keys.

Articol de Alma B

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu