miercuri, 13 decembrie 2017

Ce culoare de ruj preferă femeile, în funcţie de ţara din care provin

Rujul poate schimba - dintr-o simplă aplicare - look-ul unei femei. Nu degeaba este unul dintre cele mai folosite produse cosmetice din întreaga lume. Poate aduce pe chip blândeţe, pasiune, emoţie, dar... poate stârni controverse. Tocmai de aceea, în funcţie de cultură, dar şi de mesajul pe care... "purtătoarele" vor să îl transmită, culorile preferate de femei diferă pe diferitele meridiane ale globului. 


Informaţiile privind preferinţele doamnelor vin în urma unei cercetări de piaţă realizate de Aeroportul Heathrow împreună cu grupul World Duty Free, care are 550 de magazine în 20 de țări si vinde 1.451 de modele de rujuri. 
Să începem cu moda... la Londra, dacă tot ne bazăm pe un studiu comandat de cei de la Aeroportul Heathrow. Doamnele din capitala britanică aleg nuanţele caramel şi mizează pe culori mai "blânde". 
Pariziencele preferă şi ele un machiaj cat mai natural şi optează în general pentru rujul roz închis, care scoate ochii în evidenţă şi, totodată, le subliniază feminitatea. 
Nuanţele calde sunt cele căutate şi în Shanghai, unde femeile încearcă să armonizeze rujul cu nuanţa pielii şi cu forma buzelor. 
În Dubai, rujul roz trandafiriu este printre cel mai bine vândute, iar în lumea plină de glamour a New York-ului, este în trend roşul strălucitor, puternic. 
Desi acum atrage ca un magnet, a existat o perioadă în care bărbații s-au temut de... puterea rujului de pe buzele femeii. De pildă, în 1915, în Kansas, Statele Unite, doamnelor cu vârste sub 44 de ani le-a fost interzis să se dea cu ruj!

Articol de Alma B

Te-ar putea interesa şi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu