joi, 16 februarie 2017

Chimia dintre parteneri, condiţionată de... compatibilitatea între smartphone-uri

Până unde ne poate duce tehnologia? Nu e de ajuns că multe relaţii se înfiripă acum pe internet, în spatele monitoarelor sau ale ecranelor telefoanelor mobile, că - mai nou - se pare că, la capitolul compatibilităţi, apar şi detalii... tehnice.
Potrivit unui sondaj realizat de platforma Match.com - la care au participat peste 5.500 de americani celibatari, cu vârste peste 18 ani - utilizatorii site-urilor de întâlniri online se evaluează între ei în funcţie de... telefonul mobil. Astfel, burlacii cu iPhone nu vor întâlniri romantice cu posesorii de smartphone-uri cu Android.


Nebănuite sunt, aşadar, căile... circuitelor. Şi, nu e glumă! Situaţia e şi mai... scurtcircuitată! Cei cu modele de telefoane mobile mai vechi au cu 56% mai puţine şanse de a obţine o invitaţie în oraş.
"Încercăm atât de multe alte metode pentru a vedea dacă suntem compatibili cu diverşi parteneri potenţiali, atunci de ce să nu trecem şi smartphone-urile pe listă?", a spus Abby Rodman, psihoterapeut din Boston. "Locul în care locuieşte o persoană, ce maşină conduce şi ce loc de muncă are sunt chestiunile pe care pe care le analizăm cu toţii atunci când începem o relaţie romantică. Acesta ar putea fi considerat un comentariu demn de milă, dar noi căutăm compatibilitatea şi în alte moduri, non-materialiste: păreri politice, convingeri religioase şi valori etice fundamentale", a adăugat ea.
Una dintre posibilele explicaţii pentru presupusa infatuare a posesorilor de iPhone în privinţa întâlnirilor romantice ar putea fi că ei câştigă mai bine decât cei cu Android, potrivit companiei specializate în cercetări de piaţă ComScore.
Totuşi, cele două tabere au şi puncte în care sunt pe aceeaşi lungime de undă. 39% dintre celibatari îi descalifică repede pe cei care sunt certaţi cu gramatica, 37% fug de cei cu dantura dizgraţioasă ori cu probleme de igienă la acest capitol, iar 35% sunt tentaţi să spună "pas" atunci când vine vorba de îmbrăcămintea demodată.
Ei, şi revenind la veşnicul partener... telefonul mobil, aproape 15% dintre adulţii care au în prezent o relaţie au spus că s-ar gândi de două ori înainte de a accepta o întâlnire cu o persoană al cărei smartphone are... ecranul crăpat. Iată cum telefonul devine carte de vizită, nu alta.
Deja nu ne mai miră că, în era tehnologiei, adevărata analiză a potenţialului iubit sau a eventualei iubite începe... pe Facebook. Aproximativ 58% dintre burlaci spun că sunt inhibaţi de persoanele care se plâng prea mult în mediul online şi 50% dintre ei sunt reţinuţi în privinţa celor care sunt prea activi pe reţelele de socializare.
Cert este că 66% dintre celibatari îi urmăresc pe reţelele de socializare pe viitorii candidaţi pentru o posibilă relaţie, înainte de a merge la prima întâlnire.
Şi plimbările în parc? Şi cafeaua? Şi paşii în doi, la ceas de seară? Din păcate, se pare că acestea nu mai au aşa mare... acoperire, în ziua de azi.
Articol de Alma B
Sursa: News.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu