miercuri, 8 februarie 2017

Cei mai nefericiți din lume

 Când spunem fericire, ne gândim la bucurie, împlinire, satisfacție, liniște. Iar când vine vorba de nefericire, ne apar în minte exact opusul acestor stări enumerate mai devreme. Nu poți fi mereu fericit sau mereu nefericit, dar există "cei mai fericiți oameni" și "cei mai nefericiți".
Un studiu realizat la nivel global și dat astăzi publicității scoate la iveală că milenalii din Australia sunt cei mai nefericiți de pe pământ. În primul rând, ce sunt milenalii? Sunt toți acei tineri născuți între anii 1982 și 1999, adică aceia care au între 18 și 35 de ani.
La cercetare au participat 7.900 de tineri din 30 de țări, 300 dintre subiecți provenind din Australia. Studiul a explorat viziunea lor asupra lumii și a descoperit că sunt din ce în ce mai îngrijorați cu privire la viitorul lor, în contextul evenimentelor cu care se confruntă lumea la acest moment, dar își păstrează optimismul cu privire la capacitatea următoarei generații de a produce o schimbare.
Milenalii din Australia au spus că sunt nemulțumiți în special în legătură cu activitatea profesională și s-au arătat primii predispuși să-și lase locul de muncă în următorii doi ani (58%), în comparație cu cei din alte părți ale lumii (38%). Totodată, tinerii din Australia au demonstrat o viziune negativă asupra viitorului, numai 8% fiind de părere că se vor afla într-o poziție financiară mai bună decât cea a părinților lor, și numai 4% sperând că vor fi mai fericiți. Dar, 53% dintre australienii incluși în studiu și-au arătat încrederea în următoarea generație — numită Generația Z — din care fac parte cei în vârstă de 18 ani sau mai tineri, privindu-i într-o lumină pozitivă. Totuși, și procentul celor care au manifestat această viziune a fost sub media înregistrată în alte state dezvoltate și în curs de dezvoltare. 
Subiectele principale de îngrijorare declarate de participanții la studiu au fost terorismul (30%), infracțiunile (27%) și schimbările climaterice (26%). 
Pe de altă parte, potrivit unui studiu realizat de eJobs, foarte mulți români sunt fericiți la locul actual de muncă. Cercetarea a fost făcută în perioada octombrie-noiembrie 2016, printr-un sondaj online la care au participat 123.000 de români din toată țara - atât angajați, cât și antreprenori, directori de companii sau bloggeri. Rezultatele arată că peste 61% dintre respondenţi sunt fericiţi la actualul loc de muncă, 6% sunt nefericiţi în toate planurile profesionale, iar 17% au un nivel mediu de mulţumire. 
Mulţumirea la locul de muncă a fost evaluată prin intermediul a cinci factori ai fericirii, consideraţi de realizatorii studiului importanţi în viaţa profesională, și anume: pasiunea, onestitatea, echilibrul între viaţa personală şi cea profesională, impactul activităţii în cadrul companiei şi evoluţia în carieră. 

Articol de Alma B
Surse: Agerpres
Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu