luni, 9 iulie 2018

Auzim mai bine cu urechea dreaptă


Aveţi ceva important de spus şi vreţi ca interlocutorului să îi intre bine în cap? Atunci aveţi grijă să îi vorbiţi la urechea dreaptă! Canalizaţi discursul în acea direcţie!


 Potrivit unui studiu italian, creierul procesează mai bine informaţiile primite din această parte. Oamenii de ştiinţă consideră că acest fenomen este posibil deoarece emisfera cerebrală stângă este mai bună în procesarea informaţiilor, a cererilor primite de la urechea dreaptă. Ştim deja că cele două emisfere controlează corpul încrucişat.
 În orice caz, ceva-ceva informaţii ajung şi dacă respectivul nu este totuşi foarte atent. Şi asta deoarece oamenii "aud" şi cu ajutorul pielii! Senzaţiile resimţite la nivelul pielii influenţează felul în care oamenii percep sunetele, potrivit unui alt studiu, realizat de cercetătorii canadieni de la Universitatea British Columbia din Vancouver.
Oamenii de ştiinţă canadieni au descoperit că o serie de "rafale" de aer, de mică intensitate şi care nu pot fi auzite, dar care însoţesc anumite sunete, influenţează felul în care auzeau participanţii la această cercetare. În opinia oamenilor de ştiinţă, acest studiu a dovedit faptul că elementele audio şi video nu sunt singurii factori importanţi care determină felul în care aud oamenii.
 Subiectul "auz" a fost si tema unui studiu la care au lucrat cercetătorii americani. Iar aceştia au ajuns la concluzia că perechile cu vechime pot identifica mai uşor vocea partenerului, într-o cameră aglomerată. Mai exact, cuplurile... majore, adică acelea cu o vechime de peste 18 ani.
 Există însă şi reversul medaliei! Aceiaşi parteneri sunt capabili să ignore vocea "jumătăţii" mult mai uşor, dacă nu sunt interesaţi de ceea ce spune sau dacă în jur se află alţi oameni pe care vor să-i asculte.

Articol de Alma B

Surse: Mediafax 

Te-ar putea interesa şi...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu