miercuri, 4 octombrie 2017

Muzica influenţează atracţia fizică


Nu mai este un secret că muzica poate completa perfect o atmosferă romantică, mai ales când vorbim despre o primă întâlnire. Dar, dincolo de a asigura... peisajul audio, are şi alt rol.
 
www.facekeys.ro
 

Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Facultatea de Psihologie a Universităţii din Viena a scos la iveală că muzica influenţează atracţia fizică dintre femei şi bărbaţi, mai exact face ca domnii să devină mai atractivi. Şi nu este o idee nouă. Inclusiv Darwin puncta acest aspect în "Originea speciilor".
Cercetătorii austrieci au luat în calcul două mecanisme posibile: "transferul de agreabilitate", altfel spus faptul că muzica induce o stare de bine, și cazul în care o situație stresantă (o scenă de acțiune dintr-un film, de exemplu), pe care o trăim în prezența unei persoane de sex opus, ne face să fim atrași mai ușor de respectivul.
În cadrul cercetării, participanţii au fost împărţiţi în trei grupuri: unul format  din bărbați și două din femei. Aceştia au ascultat mai întâi un fragment muzical, după care li s-a arătat o fotografie cu fața unei persoane de sex opus, pentru ca apoi să fie puși să facă aprecieri referitoare la atractivitatea chipului respectiv și dacă și-ar putea imagina o relație amoroasă cu cel în cauză. Un alt grup de participanți a fost supus aceluiași test, dar fără muzică.
Rezultatele au arătat că femeile care au ascultat un fragment muzical mai complex și mai plin de emoție au apreciat mai mult chipul bărbatului din fotografie și și-au putut imagina cu ușurință o relație cu persoana respectivă, în comparație cu cele care nu au ascultat muzică.
Pe de altă parte, Jurnalul European de Psihologie a publicat un studiu prin care se constată că oamenii care poartă culori deschise se simt mai atrăgători din punct de vedere fizic. 

Articol de Alma B

Sursa: lefigaro.fr.  

Te-ar putea interesa şi…

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu