miercuri, 15 martie 2017

Sezonul divorţurilor, ediţia de primăvară-vară

Veştile neplăcute nu vin niciodată atunci când te aştepţi. Şi nici finalul căsniciei. Unele luni par însă mai "bogate" în mariaje încheiate sau, din punctul de vedere al optimistului, de ce nu, noi începuturi. Potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Washington, martie și august sunt lunile în care se înregistrează cele mai multe cereri de divorț. 


Specialiştii au folosit date din statul Washington, din perioada 2001-2015, şi au constatat că separările apar în general după vacanţa de iarnă sau cea de vară, răgaz în care cuplurile îşi acordă, cel mai probabil, "încă o şansă". "Oamenii au de la vacanțe așteptări mari, chiar dacă au fost dezamăgiți în anii anteriori. Aceste perioade ale anului dau posibilitatea unui nou început, a unei tranziții spre o nouă etapă, ca un cerc de optimism", spune Julie Brines, unul din autorii studiului.
Dar, aceleași vacanțe sunt perioade stresante pentru soţi. Aşteaptă mult de la momentele petrecute în familie, şi mulţi ajung să fie dezamăgiţi. Drept urmare, au tendința să își formuleze cererile de divorț în luna martie - la câteva luni după vacanța de Crăciun, timp necesar pentru a pune ordine în lucruri și a căpăta curaj. După vacanța de vară, căsniciile se încheie cel mai adesea în august, deoarece partenerii vor să rezolve situația înainte de începerea anului școlar, ca să nu îi tulbure prea mult pe copii.
În ceea ce priveşte perioada necesară foştilor soţi să îşi revină după despărţire, aceasta este de 18 luni, conform unui alt studiu, realizat tot de americani. Iar când vine vorba de terminarea unei relaţii care nu implică şi certificat de căsătorie, este nevoie de 6 ori mai puţin timp - adică aproape 3 luni (11 săptămâni).

Articol de Alma B
Surse: Agerpres
Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu