vineri, 31 martie 2017

Fitness până la imprimantă - anual, "ardem" o săptămână din viaţă cu acest sport!

În fiecare zi, la birou, facem mişcare, fără să vrem neapărat asta. Nu că ar fi vreun aspect negativ aici, dar este o latură surprinzătoare la care mulţi dintre noi probabil că nu ne-am gândit decât în treacăt, atunci când aveam febră musculară de la sală ori de la vreo nuntă sau o incursiune în club şi ne cam deranja procesul de  ridicare... a foilor printate.


Ei bine, românii se deplasează, în medie, 263 de metri, în fiecare zi, ca să ia documente tipărite de la imprimantă. Nu pare mult, dar - anual - fiecare angajat de la noi din ţară pierde mai mult de o săptămână de lucru, din cauza problemelor provocate de sistemele și echipamentele IT.
Deja vă gândeaţi şi la calculul caloriilor arse? Nu sunt atât de multe încât să facă vreo diferenţă notabilă la cântar, dar aceste drumuri scad productivitatea şi înseamnă timp irosit. Dacă vreţi totuşi să măsuraţi şi efortul, aflaţi că, în total, distanța parcursă în fiecare an pentru... fitnessul până la imprimantă ajunge la 58 de kilometri, iar rezultatul este echivalent cu participarea la 1,3 maratoane, notează autorii cercetării.
Studiul a fost realizat la comanda Epson Europe, în intervalul octombrie 2016 - ianuarie 2017, pe un eșantion de 2.400 de angajați din 14 țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Articol de Alma B
Sursa: Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu