miercuri, 21 martie 2018

De ce rezistă tatuajele o veşnicie?

Celulele pielii sunt într-o continuă regenerare, dar, chiar şi aşa, tatuajele rezistă timp de zeci de ani, unele chiar sute sau mii! Iar o cercetare, realizată de francezi, vine cu explicaţii privind felul în care funcţionează acest proces.


Celulele macrofage ale pielii absorb pigmentul, apoi îl eliberează după ce mor, astfel încât celelalte celule să îl absoarbă din nou, iar ciclul continuă la infinit. O dovada în acest sens vine de la... o mumie! Cel mai vechi tatuaj a fost găsit anul acesta pe o mumie egipteană care datează de 5.000 de ani!
Revenind în prezent, un salon de tatuaje din Japonia oferă posibilitatea să îţi faci un astfel de desen... pe inimă! Este nevoie însă de o operaţie, care durează 3 ore. E drept, tatuajul nu se vede, dar pacientul primeşte ca dovadă o fotografie din timpul neobişnuitei intervenţii. Doritorii sunt, majoritatea, îndrăgostiţi care vor să îşi arate iubirea într-un mod aparte.
Pe de altă parte, potrivit unui studiu realizat de sociologi de la Universitatea din Texas, ritualul tatuării pielii ar fi un tip de terapie pentru tinerele care au trecut prin traume emoţionale. Totodată, cercetările au arătat că aceste femei, dispuse să îşi picteze astfel porţiuni de piele, au o mai mare încredere în sine. 

Articol de Alma B
Te-ar putea interesa şi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu