vineri, 14 iulie 2017

Ce minciuni mai spun EI şi ELE la prima întâlnire

Cum staţi cu sinceritatea la prima întâlnire cu o persoană de sex opus? Un pic în... ceaţă? Nu vă ruşinaţi. Aveţi companie! Cei mai mulţi (61%) oameni obişnuiesc să mintă, arată un studiu realizat în Marea Britanie, pe baza răspunsurilor date de 8.000 de femei şi bărbaţi.


Şi ei, şi ele au tendinţa să... cosmetizeze realitatea. Domnii mint mai mult când vine vorba despre activitatea profesională, doamnele în schimb inventează la capitolul vârstă!
Aşadar, un sfert dintre bărbați preferă... să-și "schimbe" meseria pentru ceva care li se pare mai atrăgător, iar aproape o treime vor încerca să dea impresia că fac mai mulţi bani decât în realitate. Ei pariază aşadar pe statut.
Doamnele sau domnşoarele înfloresc însă realitatea atunci când vine vorba de vârstă - 37%. Şi nu lucrează cu... unităţi mici. N-au lifting la minut, în varianta "de urgenţă", dar se întineresc... din vorbe, cu aproximativ 5 ani! Sunt destul de reticente (19%) şi când vine vorba de nume. Sau poate vor să păstreze misterul...
De ce eşuează o primă întâlnire? Nu-i minciuna, bat-o vina. Cel mai frecvent motiv este... nelipsitul telefon mobil, de care nu ne putem ţine departe. Butonând, dăm senzaţia că ne plictisim. 37% dintre bărbaţi sunt deranjaţi de acest obicei. Ele însă nu sunt deloc încântate de aroganţa domnilor (27%).
Nici online nu se spune adevărul şi numai adevărul. Mai mult, apar riscuri precum amenințări, minciuni și fraude, potrivit unui studiu al editorului antivirus Symantec, realizat pe aproximativ 3.000 de oameni cu vârste între 18 și 34 de ani din Franța, Marea Britanie și Germania.
O treime dintre utilizatorii francezi mint în legătură cu greutatea lor, cu personalitatea și punctele de interes, aproape un sfert dintre cei intervievați fac "modificări" în privința situației maritale, iar 42% s-au întâlnit online cu cineva care pretindea că este singur, dar avea de fapt o relație.
Şi, ca să vorbim şi despre frecvenţă, cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts au descoperit că 60% din oameni spun, în medie, două, chiar trei minciuni în doar 10 minute de conversaţie!
Totuşi, să nu credeţi că e chiar uşor. Tot experţii spun că minciuna ne solicită creierul mai mult. În plus, e nevoie şi de imaginaţie, desigur. Dar nu prea îşi doreşte nimeni să aibă alături o persoană chiar atât de... creativă.

Articol de lm B
Sursa: Agerpres

Te-ar putea interesa şi...

·         Să-i citim pe mincinoși

·         Fumatul, ca ritual de curtare şi sprijin în comunicare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu