miercuri, 6 iulie 2016

IQ - categoria "auriu". Blondele sunt premiante

Cu blondele nu e, totuşi, de glumit. Sau, gluma ar trebui să fie foarte bună şi... deşteaptă! Acel mit, că inteligența nu ar fi chiar unul dintre punctele lor forte chiar este doar un mit, un stereotip. Şi, probabil, ați întâlnit de foarte multe ori persoane care au această culoare de păr, dar şi o minte sclipitoare. 


Şi studiile vin încă o dată cu argumente menite să dărâme această prejudecată. 
Coeficientul de inteligență (IQ) al blondelor ar fi peste medie - potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea de Stat Ohio, din Statele Unite.  
Ei au analizat o bancă de date ce cuprinde profilurile a câtorva mii de femei, reprezentative pentru populația americană. Acestea au dat un test de competențe lexicale, matematice, de logică - probe clasice pentru determinarea IQ-ului. 
Rezultatul? Blondele au fost primele, cu o medie de 103,2, urmate de șatene (102,7), roșcate (101,2) și brunete (100,5). Autorii punctează faptul că diferențele sunt foarte mici. 
Aşadar, culoarea parului este doar o chestiune de gust, de modă, mai ales că în ziua de azi femeile îşi vopsesc atât de des podoaba capilară. Din punct de vedere al studiului fizionomiei, blondul dă senzația de persoană deschisă, sociabilă, comunicativă. În niciun caz nu "măsoară" IQ-ul unui om. 
Articol de Alma B

Sursa: Agerpres 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu