vineri, 9 februarie 2018

Legătura dintre fizionomie și orientarea politică


Poate fața să trădeze apartenența politică a unei persoane? Răspunsul - afirmativ - vine de la o echipă de oameni de știință de la UCLA, care au descoperit o legătură puternică între trăsăturile faciale ale politicienilor și apartenența lor la doctrine politice. Studiul a fost realizat pe politicienii din Partidul Republican, adept al unei politici conservatoare, și pe cei din Partidul Democrat, susținători ai unor politici mai liberale.


Iar rezultatele au arătat că doamnele cu trăsături faciale tipic feminine tind să fie membre ale partidului republican, și nu democrat. Mai mult, această corelație crește în raport cu preferința persoanei de a susține prin vot politicile conservatoare. Rezultatele cercetării au arătat și că fețele femeilor conservatoare sunt de două ori mai feminine decât ale liberalilor. În același timp, s-a constatat și că bărbații conservatori tind să fie mai puțin masculini decât cei liberali.
Şi tot la capitolul... aspect, conform unui alt studiu, realizat de profesori de la Universitatea din Amsterdam, oamenii preferă în general oamenii care par mai sănătoşi, în detrimentul celor care par inteligenţi.
Iar o altă cercetare, rodul muncii unor oameni de ştiinţă din Statele Unite, a scos la iveală că liderii politici cu voci grave sunt percepuţi ca fiind mai dominanţi şi atrăgători.

Articol de Alma B

Sursa: www.newsroom.ucla.edu 
dailymail.co.uk

Te-ar putea interesa şi…

Abuzul în copilărie - efecte inclusiv la maturitate

Cum sună vocea perfectă?

Gena fericirii


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu