miercuri, 7 iunie 2017

Poşeta - rol strategic în comunicare


Noi, femeile, avem o pasiune pentru poşete. Cele mai multe dintre noi. Însă nici reginele nu fac excepţie de la regulă. Iar Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii face chiar istorie la acest capitol. Mereu îmbrăcată impecabil, are şi sute de genţi asortate ţinutelor sale. Dar, nu vă gândiţi că rolul poşetei este acelaşi ca pentru noi, doamnele - să fie burduşite cu te miri ce fleacuri, de la oglinjoare, farduri, chei şi până la suzeta de rezervă a celui mic, minionul preferat al fetiţei sau ochelarii de soare ai soţului, care te roagă "să îi ţii şi lui ceva".

www.facekeys.ro
 
În cazul reginei, poşeta are rol... strategic! Suverana are întotdeauna o geantă atunci când iese în public, iar la evenimente cei care o însoţesc sunt şi cu ochii pe ea, şi cu ochii pe geantă. De ce? Pentru că este o cale subtilă de comunicare, una bine pusă la punct.
Dacă regina îşi mută poşeta dintr-o mână în alta înseamnă că trebuie ca cineva din echipa ei să intervină politicos şi să o "salveze" dintr-o conversaţie. Dacă lasă în schimb poşeta pe podea dă de înţeles că nu îi place discuţia pe care o are la cină şi vrea să se retragă. Iar în cazul în care pune geanta pe masă, îşi doreşte ca evenimentul să se încheie în următoarele 5 minute. Alarma... se dă însă atunci când îşi roteşte verigheta pe deget. E semn că trebuie să se retragă imediat.
Regina Elisabeta a II-a preferă genţile făcute pe comandă, cu toarte mai lungi, ca să nu o incomodeze atunci când dă mâna cu cineva. De aproximativ o jumătate de secol, colaborează cu brandul de lux Launer. Încă de când acesta i-a făcut cadou o poşetă în 1968, Regina a ales să menţină colabrarea. Un model semnat de această firmă costă - atenţie! - peste 1.650 de lire sterline!
În ceea ce o priveşte pe soţia prinţului William, ducesa de Cambridge, aceasta preferă să poarte un plic pentru e evita strângerile de mână.
Pentru cele mai multe dintre noi, poşeta rămâne însă un accesoriu şi o variantă - de ce să nu recunoaştem - de... bagaj!  

Articol de Alma B

 

Te-ar putea interesa şi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu