miercuri, 13 aprilie 2016

Sindromul "inimii frânte"

Dragostea este o "armă" letală, chiar poate ucide, spun cercetătorii, care au realizat un studiu amplu, pe 740.000 de persoane din Statele Unite, adică 370.000 perechi căsătorite, pe parcursul a 9 ani. 
La final, au constatat că inima chiar se poate îmbolnăvi fizic, din cauza unor dureri sufleteşti. Atunci când unul dintre parteneri moare, riscul ca şi celălalt să se stingă creşte semnificativ. Sănătatea celui care supraviețuieşte este serios afectată de pierderea celui drag. 
Oamenii de ştiinţă sunt de părere că inima are de suferit, din cauza cantității mari de hormoni de stres. Apar brusc dureri toracice şi insuficienţă cardiacă. Prin urmare, spun ei, sindromul inimii frânte ar fi legat de un eveniment şocant. 


Medicii vorbesc despre sindromul inimii frânte sub denumirea de cardiomiopatie de stres. Aceasta e definită drept starea în care stresul puternic emoțional sau fizic poate duce la slăbirea rapidă şi dramatică a muşchiului inimii. Nu este însă o afecțiune ireversibilă şi nici una cu o incidență foarte mare - e întâlnită, anual, la 2% dintre pacienti, iar 80% dintre aceştia sunt femei. Cei care cer sfatul doctorului, urmează tratament şi iubesc foarte mult şi viața îşi revin complet.
Faţa spune foarte multe lucruri despre starea omului, dar şi despre trăirile şi evenimentele prin care acesta a trecut. Ea arată felul în care emoţiile au fost gestionate, dar şi cum afectează încă viaţa. Puteţi învăţa cum să recunoaşteţi stresul emoţional, tristeţea sau pesimismul pe faţa persoanelor dragi sau ale oamenilor pe care doar ce i-aţi cunoscut, dar şi cum muşchii feţei exprimă vitalitatea, dragostea de viaţă sau optimismul.

Ariticol de Alma B

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu