vineri, 26 februarie 2016

Zâmbetul

Te-ai întrebat vreodată de câte ori zâmbeşti pe zi?

De 5 ori? De 7? Poate de 9 sau de 10 ori? Cam de 20 de ori pe zi zâmbsesc 30 la sută dintre adulţi, spun specialiştii. Iar un copil, atenţie, zâmbeşte de 400 de ori pe zi. Asta da bucurie de a trăi. Ne naştem cu acest dar. De ce îl pierdem pe parcursul anilor?!?

Poate asta nu vă motivează să vă schimbaţi perspectiva asupra acestui gest atât de uşor de făcut şi atât de benefic nouă şi, de ce nu, şi celor din jur. Doar este de o mie de ori mai plăcut să vezi în jurul tău numai oameni bine-dispuşi, decât feţe serioase ori posomorâte.

Dincolo de... gimnastica facială, zâmbetul e şi dulce. Cercetatorii din Marea Britanie, care au studiat şi acest aspect, au ajuns la concluzia că un singur zâmbet are, asupra creierului, acelaşi efect ca... 2 mii de tablete de ciocolată! Şi, doamnelor, nici nu îngraşă. Zero calorii!




În plus... zâmbetul e şi scump! Dar, nu costă nimic! Tot savanţii care au cercetat în detaliu au descoperit că induce aceeaşi satisfacţie ca atunci când primeşti cadou aproximativ 20 de mii de euro. Zâmbeşti de 5 ori şi te simţi de parcă ai 100 de mii de euro în buzunar. Şi vesel, şi bogat.


articol scris de Alma B

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu