sâmbătă, 27 februarie 2016

Fizionomia de la istorie, la arta şi profiling

Apariţia îndeletnicirii de a descifra feţe, nu poate fi atribuită niciunei culturi în sine, ea fiind probabil la fel de veche ca omul. Deşi în ziua de azi, la unele culturi, cititul feţei are o latură mistică şi învăluită într-un oarecare mister, faptul că oamenii îşi privesc faţa unii altora, de sute de ori pe zi, este un lucru cât se poate de real, iar motivul este unul cât se poate de practic. Fie că vrem sau nu, că suntem conştienţi de asta, sau dimpotrivă, cu toţii suntem fizionomişti înnăscuţi. Aţi avut măcar o dată în viaţă o antipatie puternică faţă de cineva pe care doar ce îl cunoscuseţi, poate chiar înainte ca acesta să rostească ceva? Sau poate aţi întâlnit o persoană pentru prima oară, dar, cu toate acestea, aţi avut sentimentul că o cunoaşteţi de o viaţă? Ei bine, acest lucru se întâmplă deoarece creierul nostru are nu doar capacitatea de a înmagazina informaţii, ci şi de a face conexiuni între ele. Face Keys vă ajută să înţelegeţi de ce oameni cu fizionomii asemănătoare vor avea şi comportamente asemănătoare şi cum asociem, inconştient, experienţe trecute cu oameni pe care doar ce îi cunoştem.
Dincolo de zicale şi proverbe legate de feţele oamenilor, care au însoţit mai toate culturile, probabil din vremuri aterioare apariţiei scrisului, prima menţionare documentată despre fizionomie îi este atribuită lui Empedocle (490-430 î.H), orator, medic, poet şi om de stat care a trăit în Sicilia. Despre Empedocle, Aristotel (384-322 î.H) afirma că este inventatorul retoricii.



Urmăriţi viitoarele postări Face Keys pentru a afla mai multe despre fizionomie, atât din punct de vedere istoric, cât şi din punct de vedere al felului în care ea este aplicată în zilele noastre.
Face Keys te învaţă să priveşti inteligent şi să comunici eficient.


Articol de Alex B

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu